Nem csupán a szegények vágynak a szeretetre
SZEMlélek 2019. december 10.

Nem csupán a szegények vágynak a szeretetre

Hodász András katolikus pap szerint a rászorulók mellett azoknak is szükségük van Istenre, akik a hétköznapi élet különböző területein dolgoznak.

ha2.jpg

Amint hírt adtunk róla, több keresztény felekezet lelkipásztorának részvételével adventi elmélkedést tartottak A Rendőrségi Igazgatási Központban. Ez is szóba került az EWTN katolikus televízió (ismertebb nevén: Bonum) adásában, ahol a SZEMlélek munkatársaként válaszolt Hodász András a műsorvezető kérdéseire.

Úgy fogalmazott: vannak szegény emberek a világon, de ők nem csupán karácsonykor szegények. Az ünnepi időszakban nagyon sok kezdeményezés irányul feléjük, ahogy a magányos emberek, a fogdában lévők irányába. Ez Hodász András szerint "teljesen jó", de nem szabad elfeledkezni róla, hogy azoknak is szükségük van a szeretetre, akik nem magányosak, nem szegények.

Az adásban szóba került az egyház munkatársainak közéleti szerepvállalása, a megszólalás felelőssége – erről a témáról cikket is írt a SZEMléleken Hodász András. Szóba került Hamarosan megjelenő újabb írása is, amely szintén közéleti dilemmát fog érinteni.

Az ünnepi készülődés kapcsán elhangzott egy ritkán megfogalmazott gondolat is.

– Abban a szerencsés helyzetben vagyunk mi, papok, hogy nagyon sok hihetetlen jó ember jár a templomainkba és nagyon-nagyon sok jó ötlet jön – mutatott rá András atya.

A teljes beszélgetés az alábbi képre kattintva tekinthető meg.

ha3.jpg

süti beállítások módosítása