Fiatal lány életét mentette meg egy trolivezető
SZEMlélek 2019. december 11.

Fiatal lány életét mentette meg egy trolivezető

Hirtelen szívhalál miatt rosszul lett egy fiatal lány a 77-es trolin novemberben. A mentők kiérkezéséig a trolivezető végezte az újraélesztést, a mentőorvos közben a kihangosított telefonon keresztül adta a szükséges instrukciókat. A lány életét sikerült megmenteni.

kep3_6.jpg

Mint a Mozgásban című belsős BKV-s kiadványban megjelent, a 77-es trolibusz vezetője gyors helyzetfelismerő-képességének és lélekjelenlétének köszönhetően megmentette egy 18 éves lány életét 2019. november 13-án.

Vaskó Sándor ugyanis a hirtelen szívhalál miatt rosszul lett fiatal lány újraélesztését még a mentők kiérkezése előtt megkezdte. Ennek köszönhetően a beteg, aki addig nem ismert veleszületett szívelégtelenségben szenved, mindenféle szellemi károsodás nélkül vészelte át a hirtelen keringésösszeomlást.

Dr. Szabó Zsuzsanna, az Uzsoki utcai Kórház Intenzív Osztályának vezetője levélben köszönte meg Vaskó Sándor életmentő munkáját. A hálás édesanya is felhívta a trolivezetőt, aki néhány nap múlva meglátogathatta a lányt a kórházban.

(Forrás: index.hu)

 

süti beállítások módosítása