Létezik-e fehér gazdaság? A pénz tényleg beszél?
SZEMlélek 2019. december 12.

Létezik-e fehér gazdaság? A pénz tényleg beszél?

Üzlet és etika kapcsolatáról fogunk párbeszédet folytatni a SZEMlélek Klub soron következő alkalmán. Benne vagy?

szk2.jpg

Nagy érdeklődés előzte meg Beer Miklós és Balog Zoltán dialógusát egyház és közélet kapcsolatáról – ezzel az élénk vitát, bátor, néha kemény kérdéseket hozó beszélgetéssel indult útjának társadalomformáló programsorozatunk.

Haladunk tovább: egy újabb "darázsfészket" próbálunk megoldásorientáltan megközelíteni. Miért létezik korrupció? Mit lehetne hatékonyan tenni ellene? Lehet-e valaki sikeres és becsületes egyszerre? Hogyan üzletelne Jézus a XXI. században? Hogyan adjuk meg "jól" a császárnak, ami a császáré?

Számos jogos és szükségszerű kérdés merül fel üzlet és etika kapcsolatáról, amelyek kitárgyalásában két hozzáértő vendég párbeszéde ad majd támpontot, s igyekeznek választ is adni a feléjük záporozó felvetésekre.

Gerendai Károly plakátragasztó, hangfalpakoló szakmunkásként kezdte tinédzserként pályafutását, mára viszont olyan kezdeményezések fűződnek a nevéhez, mint a Sziget Fesztivál, a Costes éttermek, a Budapest Park, de hosszan sorolhatnánk még az általa megálmodott és megvalósított vállalkozásokat.

Kiss Ulrich jezsuita szerzetesként szoros kapcsolatot ápol sikeres vállalkozókkal, főként nekik szánja Management by Jesus szemináriumait. A téma iránti érdeklődése nem véletlen: mielőtt pappá szentelték, két évtizeden át dolgozott világcégek vezetőségében.

Néhány fotó az előző klubtalálkozóról...

Ha még nem tudod, mi az a SZEMlélek Klub, ide kattitnva olvashatsz a közösség küldetéséről részletesebben.

A klubhoz ezen a felületen lehet csatlakozni.

Szeressük jobbá Magyarországot! Benne vagy?

süti beállítások módosítása