A testvére ölelése mentette meg a koraszülött kisfiút
SZEMlélek 2019. december 13.

A testvére ölelése mentette meg a koraszülött kisfiút

Dylan és Deiniol mindketten 1 kg körüli súllyal születtek, 25 hetesen. Mindkét kisfiú az angliai Boltonban található kórház újszülött osztályára került.

_109757210_ae25cee7-cd29-4ab3-b77c-c1d81850cecf.jpg

Dylan egyre növekedett, így áthelyezték egy közel 100 km-re található másik kórházba, testvére, Deiniol egészsége viszont romlani kezdett. 100% oxigénre volt szüksége az életben maradáshoz, az orvosok a születés után 14 héttel azt hitték, el fogják veszíteni.

A másik  testvért emiatt újra elhozták és a két gyermeket egy közös inkubátorba helyezték. Csupán 5 percet töltöttek együtt, Deiniol állapota javulni látszott, már csak 50% oxigénre volt szüksége. A hirtelen javulást követően, mivel testvérét újra elvitték mellőle, ismét 100% oxigén kellett neki. Miután Dylant megint visszahozták a testvéréhez, Deiniol állapota javulásnak indult, 2 nap elteltével pedig teljesen levehették a lélegeztetőgépről.

- Ez egy igazi csoda volt. Egy öleléssel mentette meg az életét. Csodálatos volt látni, és ez megmutatta mindannyiunknak, hogy soha sem kellett volna őket elválasztani egymástól - mesélte az édesanya a BBC-nek.

Ezt követően a fiúk 2 hónapot töltöttek együtt a boltoni kórházban. Dylan ez év januárjában elhagyhatta a kórházat, majd őt 4 hónappal később követte a testvére is.

Az ikrek nemrégiben ünnepelték első születésnapjukat 3 nagy testvérükkel. Szépen gyarapodnak, bár Deiniolnak továbbra is szüksége van egy kis oxigénellátásra, ameddig teljesen megerősödik a tüdeje.

Az orvostudomány csodája lehetővé teszi a koraszülött csecsemők életben maradását, és bár egy orvosi kutatás sem tudja bizonyítani, hogy az ikrek ölelésének életmentő hatása lenne, olykor a szeretet ereje elég erős bármihez.

Forrás:aleteia.org Kép:BBC

süti beállítások módosítása