A legvidámabbak Bükön, a legfittebbek Balatonfűzfőn élnek
SZEMlélek 2019. december 19.

A legvidámabbak Bükön, a legfittebbek Balatonfűzfőn élnek

Vitalitásunkat a testi és lelki egészségünk is alapvetően befolyásolja. A HáziPatika.com olvasói egy ötfokozatú skálán értékelhetik, hogy mennyire érzik boldognak, illetve egészségesnek magukat.

janus.jpg

Az elmúlt két és fél hónapban a lelkiállapotát 47 ezer, míg a testit majdnem 35 ezer olvasó adta meg, az eredmények pedig egyik esetben sem voltak túl biztatóak: mind testileg, mind lelkileg kimerültünk az év végére, de a magyarok többségének a lelki egészségével vannak nagyobb gondok, bár sokan nem érzik kellően fittnek sem magukat.

A legletargikusabb megyeszékhely Székesfehérvár, a legvidámabb pedig Kecskemét lett, míg fizikailag legjobban az egriek, legrosszabbul pedig a salgótarjániak érzik magukat.

A legvidámabb olyan település, ahonnan tíznél több szavazat érkezett, a Vas megyei Bük. A vidéki városok közül a pápaiak a legszomorúbbak 2,3-as hangulatátlaggal, de nem sokkal jobb a helyzet Sopronban sem: a hűség városának lakói 2,33-as átlaggal szavaztak. A legvidámabb középvárosok között van Szentes (2,96), Gyöngyös (2,68) és Jászberény (2,6) is

A lelkiállapotunk nagyjából a fizikaival mozog együtt, legalábbis az ötfokozatú skálán nagyjából hasonló eredmények születtek itt is. A válaszadók 40,45 százaléka volt már jobban is, kevesebb mint harmaduk átlagos formában érezte magát, 12 százalékuk "teljesen hulla" volt, és csupán 2,3 százalék vallotta azt, hogy kirobbanó formában van.

A szavazatok alapján legjobb formában a balatonfűzfőiek vannak, a Balaton sarkában lévő kis település 3,4-es átlaggal szavazott. A szentesiek ezen a téren is jól teljesítettek (3,05), a legjobbak között van még például Dunaharaszti (2,96), Szarvas (2,94) és Balatonfüred (2,91) is.

(Forrás: hazipatika.com)

süti beállítások módosítása