250 rászoruló gyermeknek adtak át névre szóló karácsonyi ajándékot
SZEMlélek 2019. december 23.

250 rászoruló gyermeknek adtak át névre szóló karácsonyi ajándékot

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek és Mádl Dalma, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövete, a budapesti Magyar Szentek Templomában.

d_yt20191223006.jpg

Erdő Péter kiemelte: az ünnep arra való, hogy "felemelkedjünk a hétköznapokból" és "észrevegyük, hogy a mi életünk is ajándék".

Isten miden embernek személyre szóló ajándékcsomagot készít, mindenkinek más sorssal, más adottságokkal. "A mi feladatunk, hogy hálát adjunk ezért az ajándékért, az életért, és kibontakoztassuk Isten dicsőségére és embertársaink javára" - fogalmazott a bíboros.
    
Csorba Gábor, a Szent Erzsébet Karitász Központ igazgatója ismertette: az adományokat az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye területén lévő katolikus iskolák diákjai, külföldi adományozók és a Karitász Angyalbatyu programjához csatlakozók ajánlották fel, és a Karitász munkatársai állították össze a névre szóló, a gyerekek érdeklődésének, korának megfelelő csomagokat.
    
Az ünnepségen részt vett Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára.

Forrás:MTI

 

süti beállítások módosítása