Vízilabda Eb - Sima győzelemmel rajtolt a magyar női válogatott
SZEMlélek 2020. január 13.

Vízilabda Eb - Sima győzelemmel rajtolt a magyar női válogatott

A házigazda magyar válogatott vasárnap a papírformának megfelelően, a horvátok felett aratott sima (25-6) győzelemmel kezdte meg szereplését a Duna Arénában zajló Európa-bajnokságon.

dszzs20200112015.jpg
Bíró Attila együttese hétfőn 19 órától Szlovákia ellen folytatja.
    
Az olimpiai kvalifikációs kontinensviadalon egyetlen tokiói indulási jog szerezhető meg. Az európai csapatok közül ez csak a vb-ezüstérmes spanyoloknak van meg.

Európa-bajnokság (Duna Aréna), nők, csoportkör, 1. forduló:
    A csoport:
Magyarország-Horvátország 25-6 (5-1, 7-2, 7-1, 6-2)
----------------------------------------------------
Duna Aréna, v.: Turkan (török), Mauss (német)
gólszerzők: Keszthelyi 5, Parkes 4, Szilágyi, Gurisatti 3-3, Garda, Máté, Vályi 2-2, Illés, Gyöngyössy, Rybanska, Leimeter 1-1, illetve Miljkovic D., Butic 2-2, Skelin, I. Butic 1-1

Magyarország:
    -------------
Gangl - Máté, Vályi, Garda, Keszthelyi, Parkes, Gurisatti - cserék: Szilágyi, Illés, Leimeter, Gyöngyössy, Rybanska, Kasó (kapus)

Azt már előzetesen tudni lehetett, hogy a két csapat történetének első Európa-bajnoki összecsapásán csak a gólkülönbség lesz az egyetlen kérdés, ugyanis a magyar jóval magasabb szintet képvisel riválisánál.
    
Ennek megfelelően a nyitónegyedben a háromgólos Keszthelyi Rita vezetésével 5-1-es előnyt dolgozott ki a gárda, igaz, sok hibával játszott, lövéseinek felét elhibázta. A második felvonásban is érezhető volt, hogy mintha kicsit lámpalázas lenne az együttes - Szilágyi Dorottya például ötméterest rontott -, ennek ellenére folyamatosan növelte előnyét a nemzeti csapat.
    
A nagyszünet után a horvátok elkészültek erejükkel, támadásokban már nem tudtak emberelőnyt kiharcolni, így kapura szinte teljesen veszélytelenek voltak. A Gangl Edinával a mérkőzést "megfelező" Kasó Orsolyának nem sok dolga akadt, végül egy ötméteressel törte meg a jeget a rivális.
    

A zárónegyed közepére már minden magyar mezőnyjátékos feliratkozott a gólszerzők közé - Vályi Vanda volt az utolsó -, végül egy híján húszgólos különbség alakult ki.

A magyar csapat további programja:
    hétfő:
Magyarország-Szlovákia 19.00
    szerda:
Magyarország-Oroszország 19.00
    péntek:
Magyarország-Görögország 19.00
    vasárnap:
Magyarország-Szerbia 19.00

Forrás:MTI Kép:Szigetváry Zsolt(MTI)