Játékkal az online zaklatás ellen
SZEMlélek 2020. január 17.

Játékkal az online zaklatás ellen

Cél a gyerekek közötti erőszak és az online zaklatás megállítása.

aa1_38.jpg
Mi is az a cyberbullying? Ki a nomofóbiás? Felismerhetők azok a helyzetek, amikor veszélybe kerülhet valaki? Ilyen, és ehhez hasonló kérdések szerepelnek a Nagy Diák Bűnmegelőzési Tesztben.

A Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete (DUE) Médiahálózat népszerű, immár harmadik alkalommal elindított tesztsorozatának ezúttal is az a célja, hogy megtudják a fiatalok: ismerik-e a rájuk leselkedő veszélyeket, el tudják-e kerülni azt, hogy áldozattá, netán elkövetővé váljanak egy-egy kényes helyzetben.

A három fordulóból álló vetélkedősorozat első szakasza online zajlik  - a tesztet bárki kitöltheti, de a nyereményjátékban csak a 14-22 éves kor közöttiek vehetnek részt.
Az online teszt számítógépen és okostelefonon is elérhető április végéig, így gyakorlatilag bárhol, bármikor kitölthető. Az ezt követő két forduló már személyes jelenlétet kíván. A korosztályos középdöntőkbe kerülő játékosokból mindössze a legjobb 6-6 fő juthat el a végső küzdelembe, ahol az élő kvíz során bárki bebizonyíthatja, hogy ő a legjobb. A fődíj egy-egy kétszemélyes utazás, a második díjak pedig profi kamerával felszerelt okostelefonok.

A DUE Médiahálózat és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által elindított játék döntőire a 27. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon 2020 májusában kerül sor.

(Forrás: MTI/OS; fotó: pxhere)