Tyúkot kértek karácsonyra: egy egész évre elegendő tojást kaptak
SZEMlélek 2020. január 22.

Tyúkot kértek karácsonyra: egy egész évre elegendő tojást kaptak

Egy vállalat elhatározta, hogy valóra váltja két gyermek kívánságát.

img-1412-768x576.jpg 
A brazíliai Ancoradouro-i katolikus blog írta meg azt a történetet, amely egy brazil nagyváros (Fortaleza) közösségének 45 gyermekéről szól. Hála az Avine nevű nagy tojásvállalat felajánlásának, ezek a gyermekek egy éven át ingyen tojást kapnak majd. A társaság, miután meghallotta a 7 éves Alejandro és a 9 éves Antonio történetét, úgy érezték, segíteniük kell. A fiúk a Mikulásnak írt levelükben egy tyúkot kértek karácsonyi ajándékként, hogy családjuk minden nap ehessen legalább egy tojást.

Pedro Henrique Brito, a vállalat egyik vezetője így nyilatkozott:

"Amikor meghallottuk, hogy a gyermekek azért szeretnének egy csirkét, hogy naponta ehessenek tojást, tudtuk, hogy ez az álmuk nem válhat valóra, hiszen egy tyúk 2 naponta tojik egy tojást. Az Avine vállalat céljai közé tartozik emberek egyesítése, a társadalmi felelősségvállalás, mások segítése és a társadalom jobbá tétele, tehát úgy döntöttünk, hogy a közösség minden gyermekének egy éven át havi egy doboz tojást adományozunk. Nem mehettünk el egy ilyen kérés mellett.... mindig szívesen segítünk azoknak, akik rászorulnak."

img-1414-1-768x1024.jpg

Az Avine vállalat 1992-ben alakult meg Cereá-ban. Ma Brazília egyik legnagyobb tojásgyártó vállalata, napi 1,5 millió tojást termel, az automatizált egységei pedig lefedik a gyártás, osztályozás, feldolgozás, csomagolás és logisztika minden fázisát. Az innen kikerülő tojásokat több nemzeti és nemzetközi cég is forgalmazza.

A vállalat nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelemre is, hiszen sok más mellett, évente 25.000 fát ültetnek el a zöld területek növelése és az őshonos erdők fenntartása érdekében.

Forrás: aleteia.org