Dokumentumfilmes fesztivált rendeznek Budapesten
SZEMlélek 2020. január 24.

Dokumentumfilmes fesztivált rendeznek Budapesten

2020. január 27. és február 2. között rendezik meg a BIDF-et, azaz a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivált. A 2014 óta megrendezett esemény komoly nemzetközi szakmai sikereket ért el, és idén is számos lenyűgöző, komoly díjat nyert produkcióval találkozhat a közönség.

 bidf_2020_banner_cc_1920x1080.jpg

A világ legrangosabb dokumentumfilmjeinek tematikai és egyéb megkötések nélküli, egyetlen nemzetközi verseny fesztiválja Magyarországon.  Minden film alkotóját meghívja és vendégül látja. Minden film vetítése után közönségtalálkozót szervez, ily módon nyújtva igazi fesztivál élményt a közönségének. Tartalom szerinti szekciókba sorolja a meghívott filmeket. Minden szekciójának díjairól egy 5 főből álló tekintélyes nemzetközi zsűri dönt.

Az 5-6 fesztiválnyertest pénzdíjjal és egyéb elismerésekkel jutalmazza. Év közben is programokkal, havi vetítésekkel kényezteti közönségét.

 A fesztivál igazgatói: Balogh Rita producer és Sós Ágnes, Balázs Béla díjas dokumentumfilm rendező, producer.

"Ki ne szeretné csodálni a természet legrejtettebb kincseit, lemerülni a mélytengeri azúrkék csendbe merész búvárok kamerája nyomán, hallgatni nagy emberek meséit fényes sikerekről, belekukkantani messzi földrészek kis népeinek színes ünnepeibe és hétköznapjaiba, vagy akár eltanulni kiveszőben lévő mesterségek utolsó felkent papjainak bravúros fortélyait? Mindannyiunkat lebilincsel az ezerarcú valóság megannyi megnyilvánulása az erdők és vizek parányi lényeinek alig hallható zizzenéseitől kezdve a nagy történelmi korok jajkiáltásán át a modern élet loholó lüktetéséig minden, amit csak lencsevégre lehet kapni, s amit testközelbe képes hozni a modern vizuális technika egyre bővülő és színesedő eszköztára."- olvashatjuk az Artnews.hu portálon.

(Forrás: bidf.hu)

süti beállítások módosítása