Ezzel lepte meg magát születésnapján Böjte Csaba
SZEMlélek 2020. január 25.

Ezzel lepte meg magát születésnapján Böjte Csaba

– Gondoltam, megajándékozom magamat – fogalmazott a régóta fiatal szerzetes személyes ünnepe kapcsán, majd elindult felfelé.

bcs_61.jpg

Idén január 24-én töltötte be 61. életévét Csaba testvér, s egy szentmise alkalmával részletesen beszámolt róla, miként adott hálát eddigi életéért.

Egy hegymenetet hozó természetjárás lett a "meglepetés", s bár nem jelent meg neki se Illés, se Mózes, sok apróságban volt lehetősége gyönyörködni.

Külön kitért a patak vizére, amelyet a saját testünkben "csörgedező" vízzel hozott kapcsolatba. Vajon poshadozik-e bennünk a testünk jelentős részét alkotó folyadék, vetette fel a dilemmát beszédében a 4 emeltnyi magasságot szándékosan 61-szer lépcősn megjáró ferences.

– Nem kell Amerikába menni, mert Amerika itt van, a Kárpát-medencében – fogalmazott meghökkentően a szerzetes, aki szerint számtalan lehetőség van Erdélyben: "a pénz itt van a földön, csak le kell hajolni érte". – Én nem mentem el, itt maradtam, jól érzem magam a Kárpát-medencében - nyomatékosította szavait Csaba testvér.

További részletekért érdemes rászánni 18 percet az életünkből a 61 éves szerzetes beszédére, amely az alábbi videón tekinthető meg.