Barlangoljunk! – március a barlangok hónapja lesz
SZEMlélek 2020. február 26.

Barlangoljunk! – március a barlangok hónapja lesz

Tudtad-e, hogy Budapest a világ egyetlen fővárosa, amelynek utcái alatt barlangok rejtőznek.

20091113barlangpa.jpg

"Hallottál róla? Hazánk egyik legnagyobb víz alatti üregrendszere a II. kerület alatt található.Gondoltad volna? Magyarország leghosszabb barlangja, a Pál-völgyi barlang eléri a 31 km hosszúságot. El tudod képzelni? Legmélyebb barlangunk, a Bányász-barlang, 250 méter mély és a Bükkben található." -ezekkel a kérdésekkel hívogatjáűk az érdeklődőket a barlangok hónapja rendezvényeire.

Különleges programokkal és kedvezményes belépőkkel vár mindenkit a Barlangoljunk! programsorozat keretében Magyarország 5 “barlangos” nemzeti parkja márciusban. Nem csupán a kiépített, így kényelmesen bejárható, hanem a kiépítetlen, kalandturisztikai barlangokat is megismerhetünk. Kalandra fel a családdal és barátokkal!

A föld alatti túrák kedvelői egész hónapban kedvezményes áron vagy extra programokkal látogathatják hazánk barlangjait.  Az Aggteleki Nemzeti Park – Természeti Világörökségként nyilvántartott – Baradla-barlangja akár 35%, a Duna–Ipoly Nemzeti Park Mátyás-helyi kalandtúrája csaknem 50% kedvezménnyel várja a maradandó élményeket keresőket. A Pál-völgyi és a Szemlőhegyi-barlang belépőjegyeinek megváltásával máskor térítés ellenében látogatható programok válnak ingyenessé (pl.: 3D vetítés, Denevérles).

Márciusban a Budai Vár alatt húzódó, több mint 3 kilométer hosszú Budai Vár-barlangrendszer látogatók elől eddig elzárt részeit is kedvezményesen mutatjuk be az érdeklődőknek. A Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban ráadás programok sora vár mindenkire a népszerű Tapolcai Tavas-barlangban, valamint kedvezmények a Szentgáli-kőlikban és a Csodabogyós-barlangban. A Duna–Dráva Nemzeti Parkban az Abaligeti-barlang nyújt majd új élményeket kifejezetten erre az alkalomra összeállított különleges programokkal, hétköznap garantált 50% kedvezménnyel. A Bükki Nemzeti Park pedig  családbarát programokkal, korábban be nem mutatott barlangszakaszokkal vár!

(Forrás: magyarnemzetiparkok.hu)