Ügyfélszolgálati munkatársak versenye
SZEMlélek 2020. február 27.

Ügyfélszolgálati munkatársak versenye

A verseny a távhőszektorban ügyfélszolgálatain dolgozók munkájának elismerésére jött létre.

aa2_43.jpg
A távfűtésszerelők már három éve mérik össze tudásukat a TávHősök Viadalán, "ennek mintájára jött létre az iparágban egyedülálló kezdeményezésként a szakmai verseny, amely most az ügyfélszolgálatokon dolgozók munkájának elismerését állítja a középpontba" – ismertette az előzményeket Orbán Tibor a MaTáSzSz elnöke.

"Mesterfutam – Ügyfélszolgálatok Rangadója" versenyt első alkalommal rendezik meg a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége (MaTáSzSz) és a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. (SZOMTÁV) együttműködésben.

A szakmai program célja az ügyfélszolgálati szakma értékeinek és az alkalmazott jó gyakorlatainak bemutatása, az ismeretek bővítése és ezeknek köszönhetően az ügyfelek magasabb szintű kiszolgálásával a távhőszolgáltatók megítélésének javítása ügyfeleik körében.

Az izgalmas verseny két napon át zajlik és elméleti, valamint gyakorlati feladatok megoldásából áll; holnap gálavacsorával és díjátadó ünnepséggel zárul Bükfürdőn.

A megmérettetésben kilenc távhőszolgáltató több mint harminc ügyfélszolgálati munkatársa száll versenybe a legjobbnak járó "Mesterfutam - Ügyfélszolgálatok Rangadója" vándordíjért, amelyet egy éven át birtokolhat a nyertes, majd jövőre újra összemérhetik tudásukat a csapatok.

(Forrás: MTI; fotó: termostar)