Magis Europe 2020 - már lehet regisztrálni!
SZEMlélek 2020. március 02.

Magis Europe 2020 - már lehet regisztrálni!

Idén hazánkban, Ausztriában, Szlovákiában és Romániában rendezik a jezsuita lelkiségű Magis Europe ifjúsági találkozót.

magis_europe.jpg

Az augusztus elején tartandó eseményre angolul tudó, 18 és 35 év közti magyar, illetve külföldi fiatalokat várnak. A programok között lesz lelkigyakorlat, csíksomlyói zarándoklat, kerékpáros lelki túra a Balaton körül, a spiritualitást és a játékosságot ötvöző angolnyelv-tanulás, valamint egy, a jezsuita életformába belekóstoló hét.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előrendezvényének is tekinthető a Magis Europe 2020 nevű Szent Ignác-i lelkiségű ifjúsági találkozó. Az augusztusban hazánkban és a környező országokban tartandó esemény témája az Oltáriszentség lesz.

Először mindenki a 16 felkínált gyakorlati foglalkozás egyikén vesz részt, hogy akár korábban ismeretlen területeken próbálja ki magát. Lesz csíksomlyói zarándoklat, kerékpáros lelki túra a Balaton körül, taizéi énekek a szlovákiai Ruzemberokban, a bécsi és budapesti élő kövek, azaz templomok révén folyó evangelizáció, a spiritualitást és a játékosságot ötvöző angolnyelv-tanulás, avagy egy, a jezsuita életformába belekóstoló hét. A záróeseményre pedig Miskolcon kerül sor, melyre valamennyi résztvevő összegyűlik.

A programra március 1. és május 15 között lehet regisztrálni a találkozó honlapján: magis.jesuits.eu. Érdeklődés Szőnyi Szilárdnál a 30-982-5682-es telefonszámon.

(Forrás: OS, fotó: jezsuita.hu)