Megkezdődött a Szent István 2025 programsorozat
SZEMlélek 2020. március 06.

Megkezdődött a Szent István 2025 programsorozat

Kiállításokon, tudományos konferenciákon, operaelőadásokon és számos egyéb programon keresztül fogja felidézni az államalapító király emlékét a következő öt évben az egész Kárpát-medencében a pénteken megkezdődött Szent István 2025 programsorozat.

20180531szent-istvan3.jpg

Szent István érdeme, hogy államalkotó népet formált. Nemcsak az Árpád-háznak, hanem az akkor itt élő népeknek is; autonómiák halmazából épített fel egy államot - mondta a rendezvénysorozat pénteki budapesti sajtótájékoztatóján az emberi erőforrások minisztere.
Kásler Miklós hangsúlyozta: Szent István befogadott mindenkit és mindent, ami értékes volt és elfogadta az itteni értékeket.
Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke elmondása szerint a Szent István 2025 programsorozat fővédnökségét Böjte Csaba ferences szerzetes vállalta el, és felállt az ötfős szervező testület is.
Vízkelety Mariann, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület elnöke hozzátette: a rendezvénysorozat első tudományos konferenciáit áprilisban tartják meg Szent István államalapító tevékenységéről.