Szájmaszkot varr Kübekházán Marika néni
SZEMlélek 2020. március 18.

Szájmaszkot varr Kübekházán Marika néni

Lassan sorozatot indíthatunk a járványhelyzetben egymás megsegítése érdekében induló civil kezdeményezésekről...

kubek.jpg

Feladta a szájmaszkok felőli kutatását Kübekháza Önkormányzata, miután kedden is sikertelen volt a keresésük.

- Az egyik lakónktól, Udvari Antaltól kapott pár darabot - amelyet köszönünk - nyomban át is adtunk a doktornőnknek, akinek lassan elfogy a meglévő készlete. Miután sikertelen volt minden mai próbálkozásunk, manufaktúránk munkatársai vásároltak nekünk közel 20 méter lepedőszövetet és 50 méter gumit. Gombos Károlyné Marika, nyugdíjas női szabó lakótársunk pedig vállalta, hogy jószolgálatból megvarrja a szájmaszkokat Kübekháza lakóinak - mondta Molnár Róbert polgármester.

- Örömmel vállaltam a felkérését, ha ezzel magam is hozzájárulhatok a védekezéshez. Mivel gyerekeim amúgy is megtiltották, hogy ki tegyem a lábamat a házból, így van is időm, nem kellett győzködniük. Miután elhozta a polgármester az anyagot, elkészítettem a sablont, kirajzoltam, kivágtam és duplára hajtva, kis zsebbel varrom a maszkokat, amelybe egy szűrő szövetanyag is elhelyezhető. A polgármester egyszerűséget kért, így a kiszabást követően mindössze 3-4 perc alatt készül el egy darab. Szerdán már egy nagyobb mennyiséget tudok átadni az önkormányzatnak - közölte Gombos Károlyné, aki önkéntesként a faluért végzett munkájáért tavaly "Kübekházáért díjat" kapott.

- Az elkészült, mosható és fertőtleníthető szájmaszkokat elsőként szerdán azok kapják, akik közszolgáltatást végeznek a faluban, sok emberrel kerülnek kapcsolatba. Ilyenek a postai dolgozók, az eladók, a buszsofőreink, az egészségügyi és szociális intézményünk és önkormányzatunk munkatársai. Második körben azok a veszélyeztetettek kapják, akiknek munkájukból, helyzetükből adódóan muszáj közlekedniük, illetve azok az idősek, betegek, akik valamilyen ok miatt nem tudnak kizárólag otthonaikban tartózkodni - közölte a polgármester.

(Forrás: facebook)