Ma délben milliók imádkoztak együtt
SZEMlélek 2020. március 25.

Ma délben milliók imádkoztak együtt

Hallja meg az Úr minden tanítványa imáját, akik arra készülnek, hogy  a feltámadt Krisztus győzelmét ünnepeljék! (Ferenc pápa fehívása) 

pope-francis-69.jpg

"Köszönetet mondok minden kereszténynek és jóakaratú embernek, akik ebben a pillanatban imádkoznak, egységben, attól függetlenül, hogy milyen vallási hagyományhoz tartoznak."

Gyümölcsoltó Boldogasszony napján, arra hívott mindenkit Ferenc pápa, hogy álljanak meg egy kicsit bárhol is vannak. Gondoljanak a szenvedőkre, az elhunytakra, a gyászolókra, a bezártságban szomorkodókra, és gondoljanak azokra is, akik odaadó szolgálatot teljesítenek ezekben a nehéz napokban. Forduljanak bizalommal a Jóistenhez és mondjanak el együtt egy Miatyánkot!

Ferenc pápa utóbbi üzetenetei:

Arról értesültem, hogy ezekben a napokban néhány orvos, pap és betegápoló is elhunyt a koronavírustól megfertőzött betegek gondozása során. Ők maguk is megfertőződtek, mert a betegek szolgálatában álltak. Imádkozzunk értük, családtagjaikért és adjunk hálát Istennek hősies példájukért, amit a betegek ápolása során mutattak!

Az imádság első feltétele a hit, a második a kitartás, a harmadik a bátorság. Ezekben a napokban, amikor nagy szükség van az imára, gondolkodjunk el azon, így imádkozunk-e. Az Úrban nem csalatkozunk! Megvárakoztat, de nem okoz csalódást.

Jézus ma neked is mondja: „Bátorság, közel vagyok hozzád, készíts helyet nekem, és az életed megváltozik!”

Imádkozzunk azért a sok emberért, akik egyedül halnak meg, anélkül, hogy elbúcsúzhatnának szeretteiktől. És imádkozzunk a családtagokért, akik nem kísérhetik el ezen az úton szeretteiket.

Jézus jelenlétében a szív igazi érzelmei jönnek elő. Olvassuk el a mai evangéliumot (Jn 9,1–41), hogy megértsük, mi történik, amikor Jézus elhalad.

Az ima, az együttérzés és a gyengédség világméretű terjedésével akarunk válaszolni a világjárványra.