Újra edzhetnek úszóbajnokaink, csak nem tudni, mire készüljenek
SZEMlélek 2020. április 27.

Újra edzhetnek úszóbajnokaink, csak nem tudni, mire készüljenek

A járvány miatt március 16-a óta kényszerpihenőn lévő élsportolóink szigorú szabályok betartása mellett ismét "munkába állhatnak", de az edzők még nem tudják, milyen versenyekre trenírozzanak.

uszok.jpg

Turi György, a Kőbánya SC vezetője szerint óriási öröm volt újra együtt edzeniük, a mostani kihagyás pedig leginkább egy erősebb nyári szünetnek felel meg (ugyanezt nyilatkozta a SZEMléleknek nemrég Jakabos Zsuzsanna olimpikon), melyben az elmúlt években nem volt nagyon részük a legjobbaknak. A szakember megjegyezte, ez talán rá is fért a versenyzőkre és szerencsére nem történt "visszafordíthatatlan" dolog. Hozzátette: egyelőre nincs elképzelésük arról, mire is készülnek pontosan, véleménye szerint legkorábban talán decemberben lehetne megrendezi az országos bajnokságot.

Selmeci Attila, aki a világbajnok és világcsúcstartó Milák Kristófot is edzi, arról beszélt, klubjuknak, a Budapesti Honvéd SE-nek köszönhetően naponta kétszer tornatermi foglalkozásokat tudtak tartani, de a versenyzőkön az utóbbi időben már a motiváltság hiányának jelei kezdtek megmutatkozni. – Ők úszók, nem testépítőnek készülnek – fogalmazott.

A szintén világbajnok Kapás Boglárkát felkészítő Virth Balázs úgy látja, annyival jobb a mostani helyzet a nyári leállással ellentétben, hogy nem a nulláról kell elkezdeniük a munkát. Hozzátette, a következő három-négy hétben fokozatosan növeli majd terhelést és gyűjtik a métereket, valamint a nyár végéig várnak arra, hogy eldőljön, milyen versenyen és mikor indulhatnak. Kijelentette, ha ez nincs meg szeptemberig, akkor "házon belüli" tesztekkel próbálják majd pótolni a viadalokat, ugyanis minden versenyzőnek szüksége van valamilyen célra.

(MTI)