Telefonáló 100. évforduló
SZEMlélek 2020. május 29.

Telefonáló 100. évforduló

Trianonra évek óta úgy emlékezünk, hogy egy nagy csavarral inkább a határokon átívelő összetartozásra fókuszálunk, és nem a múlton kesergünk. 

 19200604_2020.jpg
„A határtalan szeretet hangján fonjuk tele a Kárpát-medencét megerősítve kapcsolatainkat és nemzettársainkat!” Ez a Háló mozgalom felhívása. Ők a Kárpát-medencében immár 30 éve a határokon átívelő, magyar-magyar közösségi kapcsolatokat építik. A történelmi Magyarország szétszakítása, a trianoni békediktátum 100. évfordulója körüli napokban, azaz június 4. körül arra kérnek közösségi oldalukon és honlapjukon mindenkit, hogy szólítsa meg – telefonon vagy valamely internetes alkalmazás segítségével – anyanyelvén a jelenlegi magyar államhatárokon kívül élő néhány barátját, ismerősét. Így fejezzék ki egymásnak összetartozásukat!
Telefonáljunk!

Arra hívnak, hogy "a szeretet határtalan hangján hálózzuk be élő telefonvonalakkal, azaz személyes odafigyeléssel, megszólításokkal a Kárpát-medencét - ezzel is megerősítve megtartó, személyes kapcsolatainkat! Fejezzük így is ki összetartozásunkat! 

Beszélgessetek, és érzékeltesd velük, hogy a személyük fontos neked.
A trianoni döntés a magyarság egyik jelenleg is élő, fájó sebe. Sokan hárítással, haraggal vagy belenyugvással „kezelik” a kérdést. Mi más utat választottunk: a szeretet és építkezés hangját szeretnénk hallatni. Az ok egyszerű: a hárítás, a harag megbetegítenek, de ha teszünk valamit, ha figyelünk egymásra, és a szeretetre alapozva építkezünk, az gyógyít."
A módszer valóban egyszerű, bárki megteheti, és csak egy kis odafigyelést igényel. Ma a modern eszközöket használva még külön anyagi áldozatot sem követel.

Jó ötlet, hogy most meglepetést szerezzünk, sebeket gyógyítsunk. 
Örömmel fogadják a  visszajelzéseket A trianon@halo.hu emailcímen, vagy a Facebook eseményükre megküldött
visszajelzéseket! 

Egy filmet is készítettek, amelyben egymás kezébe adják jelképesen a telefont, miközben elmondják, mit jelent nekik a haza, az összetartozás:

 

süti beállítások módosítása