A zene csodája: közösséget teremt – Visszapillantó #3
SZEMlélek 2020. július 12.

A zene csodája: közösséget teremt – Visszapillantó #3

Lehet-e spirituális élmény, amikor egy focimeccsen együtt zeng a B-közép? Előadható-e a rap műfajában egy gyerekdalocska? Miért jó zenét tanulni?

nyitokep.jpg

Folytatjuk Útitárs című videós műsorunk visszapillantóját, bemelegítésként tekintsék meg a "Hová mész te kis nyulacska" kezdetű gyermekdal Bolyki Brothers által készített feldolgozását, Gégény István műsorvezető közreműködésével.

Akár a családi "összhangzattan" ékes példája lehetne a három Bolyki fivér közreműködésével forgatott újabb gördülékeny párbeszéd, ám nem elsősorban róluk, hanem az őket is éltető, mozgató zenéről, annak jellemformáló, közösségteremtő erejéről, valamint a művészet lélektani, sőt, lelki forrásáról beszélgettünk.

Az autót és a dallamos dialógust ezúttal is értékmagazinunk főszerkesztője, Gégény István vezeti, útitársai pedig ezúttal Bolyki György, a Liszt Ferenc Kamarazenekar és a Kaposfest igazgatója, producer, Bolyki László, a Budapesti Fesztiválzenekar tagja, spirituális író és Bolyki András előadóművész, zeneszerző, zenetanár.

A narrátor ismét Gundel Takács Gábor.

 

süti beállítások módosítása