"Az önzés és a közöny sokkal pusztítóbb, mint a pandémia"
Varga Laci atya 2020. november 08.

"Az önzés és a közöny sokkal pusztítóbb, mint a pandémia"

Varga Laci atya e heti gondolatai és a Kaposvári Egyházmegyében tartott előadása a félelemről.kepernyofelvetel_165_szerk2.png

Nem a pandémia, nem a világ hatalmasai, csak egyedül Jézus Krisztus az Úr. Ne féljetek! Ti vagytok a világ világossága, szeressétek és segítsétek egymást!

Minél hangosabb az Istenen, az egyház és a világ dolgain botránkozók kórusa, annál nagyobb szükséged van a csendre és a hálás szívre.

Mindent a testedben élsz át. Testedben imádkozol, dicsőíted és imádod az Istent, szolgálsz, szeretsz, sírsz és nevetsz. Tested a Szeretet ajándéka. Vigyázz rá!

A pandémia felfokozza a világvége hangulatot. Akik Krisztus második eljövetelére várnak, a szeretet égő lámpásaival szívükben keresik a találkozást az Igében, Ostyában, Szegényben és minden Szenvedőben jelenlévő Jézussal. Ők a remény emberei.

Ahogy a pandémia fokozódik, úgy nő mindannak elvesztésétől való rettegés, amihez/akihez nagyon ragaszkodunk. Ragaszjatok mindennél jobban Krisztushoz és csökken a félelmetek! Ragaszkodjatok Krisztushoz!

Lehetsz nagylelkű manipulatív szándékkal és lehetsz önzetlen azért is, mert a szíved tele van hálával. Mások a gyümölcsei.

A hálás szívből könnyen születik meg az irgalom. Az együttérzés több, mint a másik állapota fölötti sajnálkozás, mert igazi tettek fakadnak belőle.

A képre kattintva elindul Varga Laci atya "Félelem nélkül" című előadása, melyet a Szent Fausztina Irgalmasság Háza Lelki Napján tartott 2020.10.31-én.

(Forrás: Varga Laci atya fb-oldala, nyitókép: youtube.com)

süti beállítások módosítása