Párbeszéd, nyitottság, közösség – elkészült a SZEMlélek új interjúkötete
SZEMlélek 2020. december 08.

Párbeszéd, nyitottság, közösség – elkészült a SZEMlélek új interjúkötete

Geszti Pétertől Varga Juditon és Szikora Róberten át Gál Kristófig 29 beszélgetés kapott helyet a különleges kiadványban.

nyitora.jpg

Kedves hagyomány a SZEMlélek történetében, hogy kétévente nyomtatott kötetbe foglaljuk a megjelent interjúk válogatását. Tesszük ezt egyrészt azért, mert még mindig sokan vesznek szívesen könyvet a kezükbe, valamint a világháló látszólagos korlátlansága azzal a hátránnyal jár, hogy amit két hétnél régebben tettek közzé rajta, arra alig emlékszik valaki.

A 2016 decemberében közreadott „Nyitott szemmel, nyitott lélekkel”, majd a 2018 Ádventjén megjelent „Lélekemelő” után 2020 végén „Párbeszéd, nyitottság, közösség” címmel érkezik az újabb gondolatcsokor, ami minden eddiginél nagyobb terjedelemmel, 228 oldalon ad támpontokat a társadalmi közgondolkodásba való bekapcsolódáshoz.

A kiadványhoz Hodász András, a SZEMlélek szerzője írt ajánlást, az interjúalanyok között pedig hazai és külföldi egyházi és közéleti vezetők, szerzetesek, milliárdos vállalkozók, alkotóművészek, orvos, neveléskutató, amerikanista professzor, klímakutató, akadémiai és gyermekvédelmi vezető, biztonsági szakértő lelkész, sőt, még rendőrségi szóvivő is szerepel.

A gazdag válogatás segíthet rácsodálkozni, mennyire sokszínű az emberiség nagy családja, milyen sok érték rejtőzik a lelkünkben, elménkben, ahogy ahhoz is hasznos támpontokat kaphatunk a megszólalóktól, hogy merre lenne érdemes tovább építeni közös világunkat.

Bepillantás az új kötetbe

A kiadvány kereskedelmi forgalomban nem kapható, ám aki hozzájárul a SZEMlélek értékmagazin működéséhez, annak köszönetként elküldünk egy példányt belőle. Ennek részleteiről ide kattintva lehet tájékozódni.

A „Párbeszéd, nyitottság, közösség” szép ajándék lehet akár saját magunk, akár szeretteink számára.

süti beállítások módosítása