• Létezik-e keresztény bulikultúra?
  Létezik-e keresztény bulikultúra? 2019. június 19. 18:29Személyesen jártunk utána – tucatnyi képpel adunk választ a kérdésre. Sok sztereotípia él az emberek fejében a keresztényekről: az egyik ilyen például az, hogy nem szoktunk bulizni. Erre tökéletes...
 • Nővér, törlést! De most a homlokomra...
  Nővér, törlést! De most a homlokomra... 2019. június 19. 12:48Miután egész nap operált az orvos és csapata a 30 fokos műtőben, hasonlóan klímamentes "pihenő" helyiségben folytathatja az izzadást. Vajon lehetne tenni azért, hogy a helyzet megváltozzon?
 • Hiénák földje volt a kanadai sarkvidék
  Hiénák földje volt a kanadai sarkvidék 2019. június 19. 12:32Ötvenéves rejtély oldódott meg, amikor egy kutatócsoport azonosított két megkövült állatfogat és megállapította, hogy hiénáé voltak, amely a kanadai sarkvidéken élhetett egymillió éve.
 • Gyerekek rabszolgasorban
  Gyerekek rabszolgasorban 2019. június 18. 18:00A világon gyermekek millióit kizsákmányolják, megfosztják gyermekkoruktól, jogaiktól, a tanulás lehetőségétől és az alapvető szükségleteiktől: erre minden évben a gyermekmunka elleni világnap hívja...
 • A teknős, az egér és a vaddisznó
  A teknős, az egér és a vaddisznó 2019. június 18. 08:41Állatmese.
 • Evangélium Ferenc pápa szerint
  Evangélium Ferenc pápa szerint 2019. június 17. 20:32Különleges kötetet ajánlunk: Andrea Riccardi, a Szent Egyed közösség alapítója szerkesztette, Sólyom László egykori köztársasági elnök fordította magyarra.
 • Felszentelték, hogy papként halhasson meg
  Felszentelték, hogy papként halhasson meg 2019. június 17. 14:49Olyan újmisés áldást kapott a lengyel köztársasági elnök, amiért valóban érdemes egy csizmát elkoptatni!
 • “Nagyon hálásak vagyunk” – beszélgetés egy Szombathelyre menekült pakisztáni családdal
  “Nagyon hálásak vagyunk” – beszélgetés egy Szombathelyre menekült pakisztáni családdal 2019. június 17. 08:39Richard James feleségével és gyermekeivel egy évvel ezelőtt menekült el Pakisztánból, hogy aztán a Karitász és Székely János püspök segítségével találjon új otthonra.
 • Zuzana Čaputová: Le kell küzdenünk a társadalmi szakadékokat!
  Zuzana Čaputová: Le kell küzdenünk a társadalmi szakadékokat! 2019. június 16. 16:39Szlovákia első női államfője elgondolkodtató, megfontolásra érdemes beszédet mondott beiktatásakor.
 • Ritkán lát ilyen misét a világ (videó)
  Ritkán lát ilyen misét a világ (videó) 2019. június 16. 12:41Most is csak távolról követhették a hívek, ahogy a papok és néhány közvetlen résztvevő munkavédelmi sisakban vett részt a Notre-Dame oldalkápolnájában tartott liturgián.