• Huszonéves történet, tegnapi csoda
  Huszonéves történet, tegnapi csoda 2019. december 07. 15:34 Véletlenek nincsenek, de a csodához néha kell egy kis segítség. És mikor, ha nem éppen mikuláskor?!
 • Dézsi Csaba András: Győrben van gyomlálnivaló, de ami jó, azt folytatni szeretném
  Dézsi Csaba András: Győrben van gyomlálnivaló, de ami jó, azt folytatni szeretném 2019. december 06. 12:03Rockzene a műtőben, villamosvonal a tervasztalon, kilépés a politikai sémákból, orvosképzés a láthatáron – bőven akadt témánk a kormánypárti polgármesterjelölttel.
 • Nagypál Szabolcs: Sokféle keresztény alkalmazása is létezik a jógának
  Nagypál Szabolcs: Sokféle keresztény alkalmazása is létezik a jógának 2019. december 05. 17:48A vallásközi párbeszédet kutató és aktívan gyakorló katolikus teológus a jógavita kapcsán nyilatkozott a SZEMléleknek.
 • Videojáték a Vatikánban
  Videojáték a Vatikánban 2019. december 05. 14:04A Minecraft a világ egyik legnépszerűbb videojátéka, és most a Vatikán is elindította saját Minecraft-szerverét.
 • Létezik vallásfüggőség?
  Létezik vallásfüggőség? 2019. december 04. 18:51Váratlan örömmel vettem kezembe Dennis Linn, Sheila Fabricant Linn és Matthew Linn SJ könyvét, melynek címe Odatartozás. A meglepetés oka, hogy néhány hete egy régi-régi, külföldre költözött barátomra...
 • Kenyeres pajtás?
  Kenyeres pajtás? 2019. december 04. 12:42A Felebarátok Egyesület és a Párbeszéd Háza közös, teremtésvédelmi programsorozata a Laudato si enciklika szellemiségében halad hat állomásos sorozatával. Megismerünk világszintű problémákat és a...
 • Neked szerelmes dal, nekem fohász (Az Útitárs 9. adása)
  Neked szerelmes dal, nekem fohász (Az Útitárs 9. adása) 2019. december 03. 17:39Három dalnok, eltérő életutak, mégis sok közös nevező, sok nevetés és mély, nagyon személyes vallomások – egyszerre vidám és komoly beszélgetést hozott a SZEMlélek autós műsorának újabb adása.
 • A cseh pap, aki életet lehelt egy elpusztított faluba
  A cseh pap, aki életet lehelt egy elpusztított faluba 2019. december 03. 08:31A Cseh Köztársaság Sas hegységében magasan fekszik egy falu, amely különbözik a többitől: lakosainak 80% -a valamilyen fogyatékkal él.
 • "Távnagyik" és gyógypuszi
  "Távnagyik" és gyógypuszi 2019. december 02. 17:40Igen, megvehetjük a nagyszülőknek a számítógépet, okostelefont, megmutathatjuk, hogyan tudják interneten "élőben" látni-hallani az unokáikat, ők mégis meggyőződéssel állítják: a felhorzsolt térdekre a...
 • A szívén viselte közössége sorsát a mélybe zuhant pap
  A szívén viselte közössége sorsát a mélybe zuhant pap 2019. december 02. 10:00Akkor is másokért fáradozhatott, amikor 25 méter magasról leesett az elhunyt lelkipásztor.