Idősebbek is bemehetnek Ákos NEK-koncertjére, ha fizetnek

Nem csak fiatalok szeretnének jelen lenni az eseményen, erre reagáltak a szervezők.

Érdekes módosítást hajtottak végre a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szervezői azzal, hogy augusztus 25-én a rendezvény honlapján közzétették: aki jelen szeretne lenni a Sportarénában tartandó ifjúsági programon – Ákos koncertjét a Forráspont nevű esemény követi –, az 5.000.- Ft értékben tud jegyet vásárolni magának. Mindebben az az érdekesség, hogy eddig ugyanerre a programra ingyenesen lehetett regisztrálni.

Megkérdeztük a NEK Titkárságát, a szervezők részéről Fábry Kornél főtitkár válaszai segítettek megértenünk a 15-30 év közötti korosztálynak meghirdetett program változásának indokát. – Sokan a régebb óta fiatalok közül kifejezték óhajukat, hogy ha erre lehetőség adódik, akkor ők is részt szeretnének venni e programon. Mivel ez az egyetlen kifejezetten fiataloknak szóló program a NEK-en, ezért elsősorban őket várjuk, de tartottunk fenn helyeket az idősebbeknek is. Ők 5.000.- Ft-ért vehetnek jegyet a jegy.hu oldalon a készlet erejéig – válaszolta a katolikus lelkipásztor a Szemléleknek. Az is megerősítést nyert, hogy Ákos koncertje és a Forráspont rendezvény egyazon esemény, így nem lehet külön csak az egyikre, vagy a másikra jelentkezni.

A fiatalok továbbra is regisztrálhatnak – augusztus 29. a záró határidő –, ám várólistára kerülnek.

Okoz némi kihívást annak kezelése is, hogy a járványhelyzet miatt tavalyról idénre halasztott programokra 2020-ban regisztrálók vajon 2021-re is fenntartják-e részvételi szándékukat. – Mivel előfordulhat, hogy különböző okokból idén mégsem tud valaki eljönni az ingyenes programok közül valamelyikre, arról nekünk is tudnunk kell, nehogy feleslegesen foglalja olyan valaki helyét, aki viszont szívesen jönne – mutatott rá Fábry Kornél.

A módosítás oka tehát a rendezvény eredetileg tervezett korhatárán túlmutató igények beérkezése, amelyre fizetős jegyvásárlás beiktatásával reagáltak a szervezők. – Az a kettős cél, hogy ez a program tényleg a fiataloké legyen, de azok se maradjanak le róla, akik nem ehhez a korosztályhoz tartoznak – fogalmazott a főtitkár.