Mi vagyunk a Szemlélek

Értékközösségként folytatjuk munkánkat.

Új szakaszba ért a Szemlélek. Sok tapasztalattal a szívünkben kellett lezárnunk egy izgalmas korszakot, mely azonban a megújulás lehetőségét is elhozta. Sokat dolgoztunk az elmúlt hetekben azon, hogy folytatni tudjuk küldetésünket a Szemlélek blog alapjaihoz visszatérve, az ott megkezdett missziót folytatva, az általunk vallott értékrend alapján.

Amiben megújulunk, az elsősorban a Szemlélek arculata, logója és felépítése.

Az eddig megszokott, párbeszédre hívó, egymástól eltérő nézőpontokat is megjelenítő magazincikkek alkotják továbbra is munkánk gerincét.

Emellett minden nap igyekszünk olvasóink számára „Tükör” rovatunkban összefoglalni a magyar sajtóban megjelent hírek lényegét: tömören, a hivatkozások általi továbbolvasás lehetőségét felkínálva csokorba gyűjtjük mindazt az információt, amiről azt gondoljuk, hogy valóban fontos, gondolkodásra késztet, egy-egy ügy jobb megértését szolgálja.

Szerzőink között a megszokott arcokkal találkozhattok, de talán egy kicsit személyesebben, mint eddig.

Egy-egy újságírónk cikkeit a neve alatt összegyűjtve is olvashatjátok, így könnyebben vissza tudjátok keresni kedvenc szerzőitek írásait.

Ami a jövőben nem változik: cikkeinket továbbra is pártpolitikailag semlegesen, lelkiismeretünkre hagyatkozva, szabadon írjuk. Célunk továbbra is az egyházak és a világ eseményeire nyitott, bátor, kérdező hozzáállás képviselete a média világában.

A jövőben is lesz lehetőség írásaink kommentelésére, sőt, a különböző témák szerinti párbeszéd elindítása kifejezett szándékunk. Továbbra is lehetőséget biztosítunk, hogy a Szemlélek értékrendjével azonosulni tudó olvasóink írásait közöljük.

Változatlanul hiszünk abban, hogy nem „megmondó”, hanem kérdéseket felvető, kapcsolatot teremtő, szolgáló újságírásra van szükség a mai magyar közbeszédben.

Valljuk, hogy senki sem tud mindent, ellenben mindenkinek van keresnivalója.

Téged is várunk értékközösségünkbe, formáljuk együtt a magyar közbeszédet!

a Szemlélek csapata