#pontifex – Köszönjük, Ferenc pápa!

pontifex
Van miért hálát adnunk…

Miről szól ez a kampány?

Arról, hogy van mit megköszönnünk Ferenc pápának.

Április utolsó napjaiban egy kicsit jobb hellyé vált Magyarország, összeért a szívünk,

sokan letették verbális fegyverarzenáljukat a kezükből, és legalábbis odafigyeltek arra, aki meghívott, hogy váljunk nyitott kapukká egymás számára.

Most következik a puding próbája: vajon mit őrzünk meg a lelkünk mélyén ezekből a szavakból, gesztusokból, találkozásokból? Képesek vagyunk-e megújulni, életre váltani ezt a sok lelki kincset?

Ez a kampány arról szól, hogy egyrészt megerősítést kaptunk a jóra, másrészt feladatot hibáink leküzdését illetően.

Nem teszünk mást, mint a kampány első hetében:

Ferenc pápa saját szavait felhangosítva segítünk jobban odafigyelni arra, amit kaptunk, amit jó lenne nem elfelejtenünk.

Miért éppen #pontifex a kezdeményezés neve?

Azt szeretnénk szimbolizálni vele, hogy Ferenc pápa hidakat építeni érkezett közénk. A pontifex latin szó, amely egyszerre utal a mindenkori pápára, egyben azt is jelent: hídépítő.

Hol találkozhatunk a kampány üzeneteivel?

Miközben kezdeményezésünk első felvonása hatalmas érdeklődést vonzott, anyagi lehetőségeink erősen korlátosak, ezért elsősorban interneten folytatjuk a pápai üzenetek felhangosítását.

Olvasói adományoknak köszönhetően május 16-31. között „emlékeztető kampányként” újabb kültéri plakátokkal is találkozhatnak az utca emberei.

Arra buzdítunk mindenkit, aki szeretne hozzájárulni Ferenc pápa szavainak népszerűsítéséhez, hogy készítsen fényképet, szelfit egy-egy plakátnál, azt ossza meg ismerőseivel.

Az ilyen fotókat a szerkesztőségnek leggyorsabban elküldők számára pedig „Legyen világosság” feliratú karkötőt küldenek meglepetésként. Ide kattintva lehet plakátfotókat küldeni a Szemlélek szerkesztőségének.

Óriásplakát Budapest XIII. kerületében (olvasónk küldte el saját fotóját, köszönet érte)

A Szemlélek kezdeményezéséhez már eddig is számos médiapartner csatlakozott – továbbra is médiapartnerünk például a Media1.

Ki kapcsolódhat be a kampányba?

Bárki, aki szívesen elősegítené, hogy Ferenc pápa Budapesten elhangzott üzenetei minél több emberhez eljussanak. Az alábbi hivatkozásokra kattintva nagy méretben

szabadon letölthető, megosztható bármelyik plakát digitális változata.

ÓRIÁSPLAKÁT LETÖLTÉSE

PIROS PLAKÁT LETÖLTÉSE

SÁRGA PLAKÁT LETÖLTÉSE

ZÖLD PLAKÁT LETÖLTÉSE

KÉK PLAKÁT LETÖLTÉSE

LILA PLAKÁT LETÖLTÉSE

pontifex
A #pontifex hálakampány plakátjai

Kik finanszírozzák ezt a kezdeményezést?

A Szemlélek kizárólag adományokból működik, ezt a kampányt is olvasói támogatásokból valósítjuk meg. Aki szeretne segíteni abban, hogy minél nagyobb hatást érjünk el, ide kattintva támogathatja tevékenységünket, közleményként jelezve, hogy „pontifex”.

Kiemelt médiapartnerünk