Szerkesszük közösen a Szemlélek jubileumi kiadványát!

Mondatok, amelyeket mindenkinek hallania kellene. Mondatok, amelyeket “jó lenne nem elfelejteni”. Mondatok, amelyeket hetekig, évekig, olykor egész életünkben magunkkal viszünk. Mondatok, amelyeket most egy kötetben találhatsz meg.

A Szemlélek 10 éves működését egy különleges kiadvánnyal ünnepeljük, melynek most Te is részese lehetsz. Gyűjtsük össze azokat a lelkesítő, gondolatébresztő, szívet melengető idézeteket, amelyek sokat jelentenek számunkra!

Kérünk, hogy az általad kiválasztott részletet, amelyet szeretnél a könyvben viszontlátni, oszd meg velünk!

Köszönjük, hogy velünk szerkeszted a Szemlélek Füveskönyvét!

* * *

Ezek az idézetek már biztosan benne lesznek a könyvben:

„Azt a jézusi kifejezést, hogy térjetek meg, hogy változtassátok meg a gondolkodásmódotokat, nem csak úgy értelmezem, hogy gondolkodj máshogy, hanem hogy gondolkodj kevesebbet, ne gondolkodj akkor, amikor nem kell, mert a boldogtalanságunk 90%-a nem a helyzeteinkben vagy a fájdalmainkban van, hanem abban, hogy mit gondolunk róluk.”

(Béri Renátó, 2023. május 9.)

*

„Szégyelljük megvallani a kérdéseinket egymás előtt. Pedig az egész fordítva van. Minél több kérdése van valakinek, minél jobban izgatják a hit nagy kérdései, annál mélyebben hisz.”

(Görföl Tibor, 2021. július 6.)

*

„Igyekszem óvatosan fogalmazni, nem akarok senkit megbántani, de gyakran úgy látom, kritika, éspedig önkritika nélkül rendezünk körmeneteket, szórjuk a virágot, s ezzel mintegy magunkat szórakoztatjuk, azzal áltatva megint csak önmagunkat, hogy evangelizálunk. Nem az a baj, hogy ezek a rendezvények léteznek, hanem az, ha itt megállunk, ezzel letudjuk a misszionálást.”

(Beer Miklós, 2015. január 9.)

*

„Oázisokat kialakítani mindenki tud. És minden család egy oázis, ott kezdődik. Te lehetsz a gyerekednek a legjobb apja, mindenki más csak helyettesítő. A legjobb anya én lehetek, ha beleállok.”

(Pécsi Rita, 2023. április 3.)

*

„Nem hiszem el, hogy tanult bírálóim nem látják, a „függőség” nem pejoratív ebben a történetben: Jézus, ha volt (van), ha nem, emberek milliárdjait tette függővé, követőjévé.”

(Pápai Gábor, 2021. április 9.)

*

„A szabadság egészséges mértéke odáig tart, hogy minden embertársamnak elidegeníthetetlen joga van ahhoz, hogy vizslának érezze magát, és akként is éljen. De ha emiatt én köteles vagyok neki kutyaházat építeni, napi háromszor megsétáltatni és megetetni, az már nem szabadság, hanem erőszak és elmebaj.”

(Bolyki László, 2019. január 4.)