Szlovákiai pápalátogatás: mégsem kötelező az oltás

A helyi püspökök közösségének közlése alapján enyhítettek a szigorú részvételi feltételeken.

Az OTP mozaikszó Magyarországon és a világ némely más tájegységén egy pénzintézetre utal, északi szomszédunknál viszont azokat jelölik így, akik VAGY védettséget szereztek oltás(ok) által (O), VAGY friss negatív tesztjük van (T), VAGY a közelmúltban átestek a fertőzésen (P).

A KBS, vagyis a Szlovák Püspöki Konferencia szeptember 3-án kelt tájékoztatása nyomán szeptember 6-tól már az OTP-halmazba tartozó, de be nem oltott személyek is jelezhetik részvételi szándékukat a szlovákiai pápalátogatás eseményeire.

A be nem oltott személyeknek külön szektorokat hoznak majd létre,

az oltás által védettséget igazolni tudó személyek pedig választhatnak, hogy az „oltott”, vagy az „OTP” szektorokban szeretnének-e helyet foglalni.

A regisztráció feltétele az oltatlanok számára annak igazolása, hogy az elmúlt 180 napban leküzdötték a COVID-fertőzést, vagy friss negatív vírustesztet tudnak felmutatni.

A regisztrációs eljárás módosításának hátterében az állhat, hogy amint megírtuk, a szervezői várakozásokhoz képest rendkívül kevesen jelentkeztek augusztus végéig a szlovákiai pápalátogatás programjaira.

Szabadon elkötelezett - ez a két szó fejezi ki legjobban mindazt, aki vagyok, ahogyan gondolkodom. A párbeszéd a lételemem: rengeteget tanulok a másokkal való dialógusokból. Hiszek benne, hogy mindenkit gazdagabbá tesz, ha kevesebbet ítélkezünk és többet kérdezünk.