Emberséges kampányt kérünk!

Legyél te is az építő, tisztességes közélet nagykövete – ha egyetértesz a felhívásunkkal, csatlakozz a kezdeményezésünkhöz, oszd meg ezt a hét pontot minél több emberrel!

1. A politika elsősorban emberekről szól – a politikusok feladata, hogy a társadalom tagjait képviselve hozzájáruljanak országunk fejlődéséhez.

2. A politikai kampányok akkor méltóak az általuk megszólított emberekhez, ha nem nélkülözik a tisztességes hangnemet, az emberséget.

3. Az építő politikai kampány pozitív üzenetet fogalmaz meg, konkrét vállalást tesz ahelyett, hogy mások lejáratása, félelemkeltés, félrevezetés, az emberséghez méltatlan indulatok szítása lenne a célja.

4. Rombolni, bántani bárki tud, a magyar társadalomnak viszont építő, segítő vezetőkre van szüksége.

5. Mindenki, aki a közbeszéd felületein politikai kampányt folytat, úgy beszéljen másokról, ahogy szeretné, ha róla is beszélnének.

6. Amit mondunk, írunk, bemutatunk, azt gyermekektől felnőtteken át az idősebbekig mindenki hallhatja, olvashatja, láthatja. Legyünk figyelmesek egymás iránt!

7. Kérjük, hogy a választási kampány minden résztvevője kötelezze el saját magát a tisztességes küzdelem mellett – ha így lesz, ezzel politikusaink nem csupán társaiknak, de nemzetünk valamennyi tagjának példát mutatnak majd, és méltán büszkék lehetünk a bennünket képviselő személyekre!

A kezdeményezés arculata az alábbi képre kattintva szabadon letölthető, terjeszthető: