Küldetésünk

Szemlélek magazin

A SZEMlélek alkotói közössége a társadalmi párbeszéd támogatását tartja elsődleges feladatának. Hisszük és tapasztaljuk, hogy a hazai közbeszédnek nagy szüksége van a szekértáboroktól mentes, avagy azok között hidat építeni képes megközelítésre, az értékeken alapuló gondolkodás erősítésére.

Szeretnénk, ha a létező különbözőségek tiszteletben tartásával nyitottabbá válnának egymás iránt nemzetünk tagjai, ugyanakkor elkötelezettebben mutatnák fel egymás számára azt, amit fontosnak tartanak, amiben hisznek.

Fontosnak tartjuk a kritikai szemlélet képviseletét, amelynek elválaszthatatlan részét képezi az önkritika is. Nem vagyunk hibátlanok, nem szeretnénk senkit kioktatni, de mindenkit meghívunk arra, hogy ha szerintünk tévúton jár, gondolja át, nem lenne-e ideje újragondolnia, újraterveznie valamit.

Mindezt félelem nélkül, egymást támogatva tesszük, olvasóinkkal is közösséget alkotva. Tudjuk, hogy vannak, akik nem értenek egyet azzal, amit képviselünk. Elfogadjuk ezt a helyzetet, de van mondanivalónk, küldetést kaptunk, amelyet értékként kínálunk fel a magyar társadalom számára.