Küldetésünk

Szemlélek magazin

A Szemlélek alkotói közössége a társadalmi párbeszéd támogatását tartja elsődleges feladatának. Hisszük és tapasztaljuk, hogy a hazai közbeszédnek nagy szüksége van a szekértáboroktól mentes, avagy azok között hidat építeni képes megközelítésre, az értékeken alapuló gondolkodás erősítésére.

Szeretnénk, ha a létező különbözőségek tiszteletben tartásával nyitottabbá válnának egymás iránt nemzetünk tagjai, ugyanakkor elkötelezettebben mutatnák fel egymás számára azt, amit fontosnak tartanak, amiben hisznek.

Fontosnak tartjuk a kritikai szemlélet képviseletét, amelynek elválaszthatatlan részét képezi az önkritika is. Nem vagyunk hibátlanok, nem szeretnénk senkit kioktatni, de mindenkit meghívunk arra, hogy ha szerintünk tévúton jár, gondolja át, nem lenne-e ideje újragondolnia, újraterveznie valamit.

Mindezt félelem nélkül, egymást támogatva tesszük, olvasóinkkal is közösséget alkotva. Tudjuk, hogy vannak, akik nem értenek egyet azzal, amit képviselünk. Elfogadjuk ezt a helyzetet, de van mondanivalónk, küldetést kaptunk, amelyet értékként kínálunk fel a magyar társadalom számára.

Gyakran Ismételt Kérdések

Milyen újság a Szemlélek?

Olyan magazin készítése a célunk, ami rólunk szól. Rólunk, magyar emberekről és mindarról, ami érint bennünket, ami körbevesz, ami meghatározza az életünket.

Milyen érdekeket szolgál a Szemlélek?

Értékalapú szerkesztőség vagyunk, ezzel pedig azt is felvállaljuk, hogy nem szolgálunk sem pártpolitikai, sem gazdasági érdekeket. Elkötelezettek vagyunk a számunkra fontos társadalmi értékek mellett, ugyanakkor nem engedjük, hogy bárki kívülről befolyásolja, miről és mit adjunk, vagy ne adjunk közre.

Milyen értéket vall a szerkesztőség?

Szeretnénk előmozdítani a valódi, egymást kölcsönösen gazdagító párbeszédeket, támogatni, erősíteni kívánjuk a közösségeket és a közösségi szemléletet, továbbá hozzá kívánunk járulni, hogy nagyobb nyitottsággal forduljunk egymáshoz, jobban elfogadva, hogy nem vagyunk egyformák, mindenki hordozhat értékeket.

Kik finanszírozzák a magazin működését?

A magazin fenntartója a Szemlélek Alapítvány, amely nonprofit civil szervezetként adományokból működik – kis részben kiegészítő forrást jelentenek az alkalmi hirdetési bevételek.

Hogyan támogathatom a Szemléleket?

Akár egyszeri adománnyal, akár rendszeres támogatással hozzá lehet járulni a Szemlélek fenntartásához. Erről minden információ megtalálható Támogatói oldalunkon (https://szemlelek.net/tamogatas/) ahol mindössze pár kattintással lehetőség nyílik támogatás indítására.

Kik írják a cikkeket?

Olyan keresztények, akik között megtalálható pedagógus, jogász, ismert médiaszemélyiség, népszerű katolikus pap, lelki író, zenész, hittanár, teológus, közgazdász, gyermekvédelmi munkatárs, kismama, politológus. Sokféle szakmát képviselünk, mi sem értünk mindenben egyet, de közös bennünk, hogy szeretnénk hozzájárulni a magyar társadalom értékesebbé formálásához.

Küldhetek én is cikket a Szemléleknek?

Szívesen fogadunk akár személyes üzeneteket, észrevételeket, akár olyan olvasói leveleket, amelyeket szerzőjük a nyilvánosságnak szán. Amennyiben az adott írás megfelel értékrendünknek, lehetőség szerint közzé is tesszük cikk formájában – amint erre több alkalommal volt már példa.

Küldhetek programajánlót, könyvajánlót a magazinnak?

Örülünk neki, ha értékes eseményekre, kötetekre hívják fel a figyelmet olvasóink. Mivel azonban semmilyen kulturális intézmény nem áll mögöttünk, az ilyen ajánlók közzétételét szerény térítés ellenében tudjuk vállalni. Ezzel kapcsolatban a címen várjuk a megkereséseket.

Miért iratkozzak fel a hírlevélre?

Ez csupán egy lehetőség, plusz figyelmesség olvasóink számára. A hírlevél által közvetlenebb, rendszeres kapcsolatban lehetünk egymással, a feliratkozás által minimális az esélye, hogy fontos cikkeinkről bárki lemaradjon.

Kihez fordulhatok további kérdéseimmel?