28.3 C
Budapest
2024. július 19., péntek

Téma

Ne pazaroljuk ítélkezésre az időnket!

0
Varga Laci atya e heti rövid elmélkedéseiből megtudhatjuk, mi lehet kezdeni a bennünk lévő ordas farkassal és azt is, hogy Isten milyen munkásokat vár az aratásába.

Varga Lili: „Ha magadban nem hiszel, Istenben sem hiszel”

0
Visky András Kitelepítés című könyve nyomán készült színdarabban tűnt fel az előző évadban: nem kisebb szerepet kapott, mint az utolsókig reménykedő, tragikus sorsú anyáét. A művésznővel beszélgettünk a különleges figuráról és a titokról: hogyan lehet elvarázsolni egy teljes nézőteret?

Határhúzás keresztényként – avagy tartsam oda a másik orcámat is?

0
Az engedelmességet kicsi korunk óta tanuljuk. Ez kezdetben biztonságot ad, azonban később, felnőttként fontos felismernünk, mely helyzetekben kell képviselnünk magunkat.

Karsai Dániel: Az erőt, amit sokan csodálnak bennem, kívülről kapom

0
Harmóniában van a világgal, teljes életet él, most épp lelkesen drukkol – a magyarok kiesése után – a spanyol csapatnak, és bár van benne ösztönös félelem, szerinte a halál nem fáj.

Krisztustól kell megtanulnunk az irgalmasságot, a szelídséget és az alázatot

0
Minden napunk tanulás és mi dönthetjük el, kit akarunk követni. Érdemes olyan példaképet választani, akivel a legtöbb jót tehetjük másokkal és magunkkal is. Laci atya e heti elmélkedéseit olvashatják.

Kiközösítettek egy érseket a katolikus egyházból

0
A Hittani Dikasztérium Carlo Maria Viganòt egyházszakadás (skizma) előidézésében találta bűnösnek.

Szerkesszük közösen a Szemlélek jubileumi kiadványát!

0
Mondatok, amelyeket mindenkinek hallania kellene. Mondatok, amelyeket “jó lenne nem elfelejteni”. Mondatok, amelyeket hetekig, évekig, olykor egész életünkben magunkkal viszünk. Mondatok, amelyeket most egy kötetben találhatsz meg.

Visky András: „A Kitelepítés folytatását írom”

1
Visky András író, drámaíró egyedi stílusával minden olvasót elgondolkodtat, megérint és felkavar. Bár Kitelepítés című könyvével szerzett országos hírnevet, az irodalmi és a színházi életben is régóta aktív szerepet játszik. Nemcsak a művészetéről, hanem személyes érzéseiről, tapasztalatairól is beszélgettünk.

„Mentősként gyakran érezzük, hogy elfogy az erőnk”

0
Mondják, Isten mindig megadja a kellő erőt, amikor úgy érezzük, hogy mi magunk már nem tehetünk semmit. Ki más tudna erről hitelesebben mesélni, mint egy keresztény triatlon versenyzőből lett mentőtiszt.

A szeretet meglátja Isten szépségét

0
Mintha valami köd lenne a szemünk előtt, amitől nem látjuk a másikban a szépet, a jót. Azt mondjuk, mert nincs is. Laci atya, Krisztushoz hűen nem így látja. Június utolsó hetének mindennapi elmélkedéseit olvashatják Varga László püspök tollából.
- Advertisement -

Ajánló

Szeretnéd cikkeinket kényelmes hírlevél formában olvasni?

Iratkozz fel neked szóló e-mailes e-magazinunkra, amelyet hetente küldünk számodra.