„Fontos, hogy a szexualitásban a testiség és a spiritualitás ne váljon szét”

A szexről beszélni már önmagában is nehéz, keresztény háttérrel talán még nehezebb – sok fájdalom, bűntudat, szégyenérzet, tabu, valamint rengeteg kérdés kapcsolódik hozzá.

Keveset beszélünk a szexualitásról szabadon, emberien, szabályok, moralizálás nélkül. Pedig

a szexualitás titok, művészet, ajándék.

Séllei Györgyi szexológus-tanácsadó, mediátor volt adásunk vendége – bölcs meglátásai számtalan embernek segítettek már közelebb kerülni saját szexualitásuk valóságához. Hogyan válhat a szex spirituális élménnyé úgy, hogy közben izzadtságszagú is marad? Erről beszélgettünk legújabb adásunkban.

„A szex nagyon sokféle lehet, a szex az emberi energiák egyik legerőteljesebb energiája, megnyilvánulási formája, aminek egyik oldala az a nagyon gyengéd, nagyon finom, majdhogynem spirituális élmény, amiben rengeteg a szeretet. Ugyanakkor lehet ebben egy nagyon valóságos, marcangoló, harapó, nagyon-nagyon testi rész, hiszen van a szexnek egy olyan élménye, hogy bekebelezem, magamévá teszem a másikat.”
„A legfizikaibb élmények – a szaglás, a tapintás, az ízlelés, az erővel fogás vagy a gyengéd érintés – mind-mind benne vannak a szexben, és mindegyik részét meg lehet élni.”
„A szexet nem lehet megfosztani a spiritualitástól, egyszerűen azért nem, mert vannak benne olyan pillanatok, mint az orgazmus pillanata, illetve vannak olyan pillanatok, amik túllépnek az orgazmuson, inkább extázisnak nevezném – ezek azok a pillanatok, amik abszolút spirituális élmények. Amikor hirtelen az ember a testében azt éli meg, hogy nagyobb lesz, vagy hogy egy másik világba kerül, elveszti a tudatát, és egy egységélmény jön létre, és ezek – bár csak nagyon rövid ideig tartanak, de – olyanok,

mintha kóstolót kapna az ember a mennyországból.

És ez egy olyan fantasztikus élmény, ami megérinti az embert. Fontos, hogy a testiség és a spiritualitás ne elváljon egymástól, hanem összeolvadjon” – mondja Séllei Györgyi.

Aki a Szemlélek Társalgó adásait RSS-olvasóval szeretné követni, erre a Feedre tud feliratkozni.