Varga Katalin: Az emberi szemben benne van minden

A fiatal magyar hölgy Afrika szívében segít abban, hogy tömegek kapják vissza a tiszta látás képességét – az őserdő tövéből adott videóinterjút a Szemléleknek.

Vajon ki utazna 9-10 ezer kilométert azért, hogy az Egyenlítő túloldalán, nomád körülmények között, egy olyan kétmilliós településen élve, ami egy falu fejlettségének felel meg, látássérült emberekkel foglalkozzon? Beszélgetőtársunk már másodjára hozta meg ezt a kalandos döntést, és amint a videón is látható, nagyon is a helyén van,

boldog tud lenni a por, a hőség, a szerény vízellátás, a dzsungel-fíling közepette.

Mit keres ott? Mennyire tekinti kihívásnak naponta megélni azt, amihez másnak eszébe sem jutna a közelébe menni? Hogyan misszionál a magyarországi látássérült gyermekek között? És milyen pozitívumot lát abban, hogy a járványhelyzet miatt maszkot kellett viselnie a társadalom tagjainak? Mindezekre választ kaphatunk az egyszerre a Kongói Demokratikus Köztársaságban és hazánkban készült videóinterjúból.

Afrika misszió
A piros jel mutatja, hol található a magyar látásgyógyító misszió (Forrás: Google Maps)

Varga Katalinról és népes családjáról írtunk már a Szemléleken, első afrikai útjáról is beszámoltunk.

Magáról a magyar szemgyógyító misszióról annak megálmodójával, Hardi Richárddal ebben az interjúban beszélgettünk.

Szabadon elkötelezett - ez a két szó fejezi ki legjobban mindazt, aki vagyok, ahogyan gondolkodom. A párbeszéd a lételemem: rengeteget tanulok a másokkal való dialógusokból. Hiszek benne, hogy mindenkit gazdagabbá tesz, ha kevesebbet ítélkezünk és többet kérdezünk.