Dékán lett Ausztriában a szinódus magyar női résztvevője

Immár Csiszár Klára vezeti Linz katolikus egyetemének hittudományi karát.

A Szemlélek olvasói jól ismerhetik a Vatikánban zajló szinódus hét magyar ajkú résztvevője közül az egyetlen hölgyet. Az erdélyi származású Csiszár Klára korábban részletes interjút adott magazinunknak, és ő a megujul.hu honlap szinodális kezdeményezésének egyik nagykövete is.

Néhány napja érkezett a hír, hogy a Vatikán jóváhagyásával hivatalossá vált az eddig is a Katolische Privatuniversität Linz professzoraként dolgozó teológus dékáni kinevezése.

– Feladatként és örömmel fogadtam a megbízatást, hogy az egyetem vezetőségének fantasztikus csapatához tartozhatok. Dinamikus csapat, jó vízióval. Örömmel csatlakozom ahhoz, hogy együtt fejlesszük a teológiai kart, az egyetemünket az egyház és a társadalom szolgálatára.

Rengeteg tervünk van, amelyeken szívesen fogok dolgozni a csapatunkkal, és ez lelkesít.

A megelőlegezett bizalom pedig, úgy érzem, arra kötelez, hogy a lehető legjobb tudásom szerint végezzem a kollégák által rám bízott feladatot – fogalmazott a Szemléleknek küldött üzenetében az új dékán.

Szeretettel gratulálunk a kinevezéshez Csiszár Klárának, aki jelenleg is Rómában van, ahol néhány nap múlva véget ér a szinodalitásról szóló szinódus első ülésszaka!