Kik azok a divatsátánisták?

Szembe ment a komment-áradattal a Papifrankó egyetlen katolikus papja.

Minden erejével igyekszik megválaszolni az eddig feltett kérdéseket. Legújabb videójában sokféle témát érint, válaszol az egyház középkorban történt visszaéléseivel kapcsolatos kérdésre, érintve a halálbüntetést is. Megtudhatjuk, jellemzően hogyan gondolkodtak az emberek a középkorban és milyen motivációk lehettek az akkori viselkedésminták mögött.

Mohamed próféta karikatúráiról is szó esik. Az, hogy valaki a katolikusoknál is sokkal érzékenyebb, még nem követendő példa.

Miért könyörgünk egy beteg testvérünk gyógyulásáért, ha elvileg az Isten akarata? A válasz a természet autonómiája, az egyén és az érte imádkozók akaratának összhatása.

Hány neve van az ördögnek és az mind egy sátán? Ilyet is kérdeztek az atyától.

A sátánisták mentális betegek? András atya be nem vizsgált magánvéleménye szerint a többségük divatsátánista. Nem valódi követő, csak divatőrült. Választ kaphatunk arra is, hogy vajon lehet-e kommentben ördögöt űzni?

Súlyos és nehéz kérdés is akadt, mégpedig az, hogy lehet-e öngyilkos valaki egy szerette életének megmentéséért.

Befejezésként a természetgyógyászat és a természetes gyógymódok közti különbségről hallhatunk. Míg az egyik elfogadott, a másik felvet néhány kérdést. De melyik?

Sokszor szeretnénk jobbra írni a másik embert anélkül, hogy igazán elolvasnánk. Hiszem, hogy minden tettünk egy firka, vagy egy szép vonás életünk pergamenjén. Azért írok, hogy minél többen és minél jobban szeressük egymást elolvasni.