Politikai földrengés Haitin, vulkánkitörés Szicíliában

Esti tükör – 2021. július 7.

Tragédia rázta meg Haitit, az éjjel rezidenciáján meggyilkolták Jovenel Moïse elnököt, felesége néhány órával a merénylet után a kórházban halt bele sérüléseibe. Haiti a világ egyik legszegényebb országa, politikai instabilitás és gyakori természeti katasztrófák sújtják, a jelenlegi helyzet rendkívül feszült.

unsplash.com

Elszakadhat végre az Evergiven a Szuezi-csatornától. Száz nappal a gigantikus konténerszállító hajó kiszabadítása után sikerült megállapodásra jutni a kártérítésről, így az óriást nagy csinnadrattával ünnepélyesen elbúcsúztatták és immár folytathatja útját Rotterdam felé. A márciusi hat napos „forgalmi dugó” nyomán a kritikus ponton kiszélesítik a csatornát.

pixabay.com

Medvenyomokra bukkant a Kék Túra vonalán az egyik legismertebb hazai túrablogger, Csutka István, alias Camino Steve. Valószínűleg egy anyamedve és a bocsa jártak arra.

index.hu

Lassan már megszokják a helybeliek: az éjjel ismét kitört az Etna. A tűzhányó év eleje óta aktívabb, ma reggelre hamuval borította be Nicosia és Catania városát, és a délkeleti kráterből mintegy háromezer méter magasba lövellt a láva.

Kínában a Tencent óriáscég arcfelismerő rendszerrel akarja biztosítani, hogy a gyerekek leszakadjanak a videójátékokról. A cég ezzel egy Kínában 2019-ben elfogadott törvényhez igazodna technológiai módszerrel: a törvény értelmében a 18 év alattiaknak tilos videójátékozni este 10 és reggel 8 óra között, és a napi játékidőt hétköznapokon 90 percben, hétvégén és ünnepnapokon pedig 3 órában korlátozza a jogszabály.

stern.de

És egy nyári ráadás hír: Dániában bemutatták a világ legnagyobb homokvárát, mely túlszárnyalja az eddigi német csúcstartót.

Mindig szerettem volna a dolgok mögé látni, néha úgy érzem, sikerül is - különösen, amióta a Teremtő Lélek hangjára igyekszem fülelni. Amit pedig felfedezek, azt szívesen meg is osztom, akárcsak a kérdéseimet, amelyek minden meglelt válasz nyomán sokasodnak. Nagy öröm számomra közösségben felfedezni és együtt gyönyörködve szemlélni a Teremtőt műveiben.