Együtt haladni jobb, mint egyedül lenni – #szívmelengető

Zenés összeállításunkban latin, szlovén, német, angol nyelvű énekek is elhangzanak, amelyek közös nevezője, hogy ugyanazon a nemzetközi rendezvényen csendültek fel.

2023. december 28. és 2024. január 1. között tartották a Bizalom Zarándokútja nevű ifjúsági programsorozat 46. Európai Találkozóját. A mindig más nagyvárosba szervezett eseménynek ezúttal a szlovén főváros, Ljubljana adott otthont, a színes összejövetelről az ide kattintva elérhető cikkünkben számoltunk be.

A helyszínen interjút adott a Szemléleknek a taizéi közösséget néhány hete vezető Matthew testvér, a vele készült videónk itt érhető el.

Ebben a cikkünkben az oldal felső részén a lejátszás gombra kattintva indítható el az a zenés videó, amelyben a közösség magyar származású tagja, András testvér kalauzol végig bennünket a szlovéniai találkozó témáján, szervezési részletein és a 2024-re szánt, megerősítő és életünket segítő gondolatokon. A háttérben a helyszínen felcsendült énekekből összeállított válogatás hallható.

Szabadon elkötelezett - ez a két szó fejezi ki legjobban mindazt, aki vagyok, ahogyan gondolkodom. A párbeszéd a lételemem: rengeteget tanulok a másokkal való dialógusokból. Hiszek benne, hogy mindenkit gazdagabbá tesz, ha kevesebbet ítélkezünk és többet kérdezünk.