Kisbőrönddel érkezett…

Esti Tükör, 2021. szeptember 1.

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus programjaihoz kapcsolódva vízi körmenet indul Tihanyból e hét végén. Először 1938 pünkösd vasárnapján rendeztek hasonló zarándoklatot a tavon és a tó partján – a mostani az egykorvolt körmenet modern kori mása, melyen koncerttel, körmenettel és szentségimádással tisztelegnek az eucharisztikus világesemény előtt szeptember 4-én.

24.hu

Ingyenesen letölthető mobilapp és online elérhető liturgikus füzetek segítik a NEK-en való gördülékeny részvételt. Az elektronikus kisokos a kongresszus teljes hetében segíti a résztvevőket: a NEK hírein kívül elérhetők a liturgiák szövegei, a kongresszus programja és helyszínei, valamint az információs pontok helye és nyitvatartása.

magyarkurir.hu

Az aktuális nemzetközi politikai kérdésekről, közelgő budapesti látogatásáról, nyári műtétjéről adott személyes hangú interjút Ferenc pápa a COPE spanyol rádiónak, melyben külön kiemelte, hogy a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra, és nem állami látogatásra érkezik hazánkba. A pápa ismét felszólította a hívőket, hogy imádkozzanak Afganisztánért. Böjtre és bűnbánatra buzdított. Hangsúlyozta, hogy a migránsokat nem elég befogadni: „befogadni, védelmezni, felkarolni és integrálni” kell egyszerre. 2013-as megválasztására emlékezve elárulta, nem várta, hogy ő lesz a pápa, kisbőrönddel érkezett a Vatikánba. Most, közel 85 évesen is úgy gondolja, még sok feladat vár rá.

reuters.com

„A negyedik hullám küszöbén vagyunk” – ezt Müller Cecília országos tiszti-főorvos mondta, és hozzátette: egész Európában emelkednek a járványügyi számok. Magyarországon enyhén, de már augusztus második hetétől nő a fertőzöttek száma. Mindenhol a koronavírus delta variánsa okozza az emelkedést szerinte, Magyarországon is az esetek több mint 90 százalékában ez a felelős a betegségért.

24.hu

Szlávik János szerint a delta vírusvariáns az eddigieknél nagyobb veszélyt jelent a fiatalokra. A Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezető főorvosa úgy látja, hogy ha az esetszámok nagyon megemelkednek, elképzelhető, hogy újra kell majd maszkot hordani.

szeretlekmagyarorszag.hu

Ma reggel megkezdődött a 2021/2022-es tanév.  Az iskolákban nincsenek szigorú járványügyi szabályok, vagyis nem kell maszkot viselni, nincs kötelező tesztelés, és a korábbról már jól ismert hőmérőzés is elmarad a bejáratoknál.

index.hu

Egy uniós statisztika szerint tavaly Magyarországon sokat csökkentek a tanulmányi költségek az  EU-s átlaghoz mérve, ugyanakkor ezt a szülők nem érzékelik: elmondásuk szerint idén gyerekenként átlagosan 33 560 forintot terveztek elkölteni a becsengetéshez kapcsolódóan, míg tavaly ez az összeg átlagosan 15-25 ezer forint között mozgott.

penzcentrum.hu

Ma sem maradtunk érem nélkül a tokiói paralimpián: Pap Bianka 400 méteres gyorsúszásban, Konkoly Zsófia pedig 200 méteres vegyesúszásban szerzett ezüstérmet.

hvg.hu

Kihirdették a Comedy Wildlife Photography Awards 2021-es döntőseit: a legviccesebb vadállatfotók versenyének döntőjébe, vagyis a több mint hétezer nevezésből a legjobb 42 fotó közé idén is bekerült Kránitz Roland két ürgefotója.

qubit.hu
Szűrő vagyok. Átfolyik rajtam a világ. Ami fennakad, érzéssé és gondolattá válik bennem. Gyerek vagyok, anya és nagyi. Nő, társ, barát. Örök tanuló, régóta tanító. Tudom a különbséget a gondolkodva szeretés és a szeretve gondolkodás között. Utóbbit gyakorlom. Remélem, ez szóvá vált érzéseimen és gondolataimon is átszűrődik.