UborkaszezON?

Esti Tükör, 2021. június 29.

Hetvenhat éves korában elhunyt Macskássy Izolda. A Pro Urbe-díjjal kitüntetett szegedi festő- és grafikusművész selyemre festett alkotásai és selyem kollázs képei mind Magyarországon, mind külföldön népszerűek, számtalan hazai kiállítása mellett szinte az összes kontinensre meghívták alkotásaival. Művészi munkája mellett számos jótékonysági kezdeményezésben vett részt, óvodákat, egészségügyi intézményeket és civil szervezeteket támogatott, segítette a nélkülöző kollégáit. A Szeged város önkormányzatától kapott Pro Urbe-díj mellett korábban a lovagkeresztet is megkapta, de azt  2016-ban visszaadta.

24.hu

Hetven éve a freisingi székesegyházban – testvérével, Georggal és barátjával, Rupert Bergerrel együtt – szentelték pappá Joseph Ratzingert, a későbbi XVI. Benedeket. A kerek évforduló alkalmából több német püspök is köszöntötte az emeritus pápát: Stefan Oster passaui főpásztor például azt emelte ki, hogy teológiai tevékenységével jelentősen hozzájárult a keresztény hit alapjainak megvilágításához, Reinhard Marx bíboros, münchen-freisingi érsek szerint pedig az egyszerű hívőknek is mindig volt mondanivalója.

magyarkurir.hu

Mondanivalója Spányi Antal megyéspüspöknek is volt. Nemet mondott ugyanis arra a tervre, mely szerint egy Fejér megyei falu, Pázmánd műemlék iskolaépületének tulajdonjogát a falu polgármestere és Soltész Miklós miniszterelnökségi államtitkár – a járványügyi vészhelyzetet kihasználva – a települési képviselők feje felett próbálta a katolikus püspökségnek átadni.

valaszonline.hu

Új miniszobor bukkant fel, ezúttal Vácott – Kolodko Mihály szokása szerint ismét egy városhoz kapcsolódó anekdotát öntött bronzba. Magyarország egyetlen diadalíve mellett látható alkotása ezúttal Mária Teréziát ábrázolja. A magyarok királynője 1764. augusztus 27-én családjával együtt öt napos látogatásra érkezett Vácra Migazzi Kristóf váci püspök, bécsi hercegérsek meghívására. A királynő érkezésekor nem mert áthajtani a tiszteletére emelt, de sebtiben felhúzott Kőkapu alatt – állítólag csak visszafelé bátorkodott megkockáztatni az átkelést.

papageno.hu

A KSH adatai szerint csökken a munkanélküliség, és egyre több a betöltetlen álláshely. Jelenleg már 4 millió 607 ezren dolgoznak, vagyis az egy évvel korábbihoz képest 55 ezerrel, áprilishoz képest 47 ezerrel nőtt májusban a foglalkoztatotti létszám. A munkanélküliek száma 189 ezerre csökkent, ami 3,9 százalékos munkanélküliségi rátát jelent. Júniusban a cégek összesen 22 839 üres álláshelyet jelentettek be, miközben 17 453 munkahely megszűnt.

nepszava.hu
Szűrő vagyok. Átfolyik rajtam a világ. Ami fennakad, érzéssé és gondolattá válik bennem. Gyerek vagyok, anya és nagyi. Nő, társ, barát. Örök tanuló, régóta tanító. Tudom a különbséget a gondolkodva szeretés és a szeretve gondolkodás között. Utóbbit gyakorlom. Remélem, ez szóvá vált érzéseimen és gondolataimon is átszűrődik.