A szeretet meglátja Isten szépségét

Mintha valami köd lenne a szemünk előtt, amitől nem látjuk a másikban a szépet, a jót. Azt mondjuk, mert nincs is. Laci atya, Krisztushoz hűen nem így látja. Június utolsó hetének mindennapi elmélkedéseit olvashatják Varga László püspök tollából.

 

Jézus nem ígérte meg, hogy akik őt követik, azok nem kerülnek viharba. Amit kér, az a feltétel nélküli bizalom az Atya szeretetében, akkor is ha már már elborítanak a hullámok.

Aki Krisztushoz szeretne vezetni másokat, annak az alázat útján egyre kisebbé kell válnia és Krisztusnak pedig naggyá őbenne.

Számunkra Jézus Krisztus a szűk kapu, amely az életre nyílik. Ezen kell kopogni, hogy kitárja önmagát és beléphess. De te is ajtó vagy az Úr számára, amelyen ő kopogtat, hogy megnyitva önmagad, beléphessen.

A Szentlélek arra inspirál, hogy keresd és tedd az Atya akaratát. Szeress, és megjelennek a gyümölcsök: öröm, jóság, tisztaság, béke és az igazság.

A szeretet meglátja Isten szépségét, jóságát a másik emberben és saját magában is. A másikban szolgálja és segíti kibontakoztatni a jót, a szépet, az önmagában lévőért pedig hálás.

Jézus, a sokak szemében „leprásokat”, a rendezetlen kapcsolatban élőket is megkeresi és velük is közösséget vállal, hogy lebontsa a falakat Isten és ember, ember és ember között.

Kicsoda számodra Jézus Krisztus? Rá mered bízni magad egészen a vértanúságig? Péter és Pál apostolok példát adtak erre is, s ha kéred közbenjárnak érted.