Imatermeket alakítottak ki a Corvinus Egyetemen

Alapvetően muszlim diákok és munkatársak számára teremtenek megfelelő feltételeket ezzel, de bármely vallás tagjai használhatják az új szobákat.

Egyáltalán nem ritkaság, hogy egy felsőoktatási intézményben akár kápolna is helyet kapjon, ám ilyesmi egyházi fenntartású egyetemeken jellemző. Most egy szekuláris képzőhely, a fővárosi Corvinus Egyetem is csatlakozott ehhez a körhöz – közleményük szerint elő kívánják segíteni, hogy bármely vallású személy számára biztosított legyen az alkalmas környezet az imádsághoz.

A C épület földszinti 11-es szobáját csak nők, a „Sóház” épület földszinti 19-es szobáját nők és férfiak egyaránt használhatják. A felosztás indoka, hogy

a „Corvinus muszlim vallási közösségében” többségben vannak a nők.

A két terem március 20. óta fogadja a vallásgyakorlókat az egyetem nyitvatartási idejében, reggel 7 és este 9 óra között.

imaszoba
uni-corvinus.hu

Az imaszobák használatát külön házirend szabályozza, amely az egyetem honlapján olvasható angol nyelven. Például a lábbelit a bejáratnál le kell venni, tilos az étkezés, az ivás, a pénzgyűjtés, a szórólapozás, a gyertyagyújtás, a beszélgetés, a zene, az éneklés. Az égtájakat táblák jelölik, s arra is megkérik a szobák látogatóit, hogy legyenek figyelemmel arra, hogy mások is használhassák a helyiségeket.