Mondd el bátran, milyennek szeretnéd látni a jövő egyházát!

Ferenc pápa olyan egyházról álmodik, ahol többet figyelünk egymásra, érdeklődve meghallgatjuk a különböző véleményeket. Mi teret adunk az építő gondolatoknak.

Miután véget ért a szinodalitásról szóló szinódus első központi ülésszaka a Vatikánban, azzal a buzdítással fordultak a szervezők Isten egész népéhez, hogy minél többen kapcsolódjanak be aktívan az összefoglaló jelentésben foglalt iránymutatások továbbgondolásába, jelezzenek vissza, tényleg tükröződik-e a saját véleményük, megtapasztalásuk a dokumentumban.

Ehhez a szándékhoz csatlakozik a megujul.hu portál friss kezdeményezése:

mostantól személyes üzeneteket, „egyházálmokat” is közreadunk, amelyek a közös gondolkodást, a párbeszédet, a jövőtervezést szolgálhatják.

Bárki hozzászólhat, megoszthatja vágyait – minden beérkező üzenetet elolvasunk, a nem ismétlődő, építő, kellő tisztelettel megfogalmazott bejegyzéseket pedig közzé is tesszük a folyamatosan frissülő honlapon.

Érdemes tehát rendszeresen visszalátogatni a megujul.hu felületére, ahol hamarosan a szinódus résztvevőivel készült interjúk is olvashatók lesznek magyar és angol nyelven egyaránt.

Ha te is elmondanád, milyen egyházról álmodsz, és még nem tetted meg, ide kattintva máris megoszthatod a gondolataidat.