Egymilliónál is több babát mentett meg ez a férfi

Conrado Giménez molekuláris biológus. Az élet úgy hozta, hogy nagyon fontos pozíciókban dolgozott három nagy spanyol banknál is. Egy súlyos baleset azonban megváltoztatta az életét.

Egy nap, munka után egy testületi ülésre indult volna, de súlyos balesetet szenvedett. Egy jelzést figyelmen kívül hagyva elütötték, a tűzoltóság szabadította ki. Azonnal elvesztette az eszméletét.

A kórházban tért magához és ott döbbent rá, hogy a helyzete nagyon komoly: élet vagy halál.

Imádkozott és megígérte Istennek: ha életet ad, akkor ott fog dolgozni, ahol csak akarja.

Bár a baleset nagyon súlyos volt, néhány hónapos felépülés után visszament a bankba. Önkénteskedni kezdett Teréz Anya Nővéreinél, ahol éjszaka AIDS-betegeket gondozott, akik haldokoltak.

Megízlelte, milyen az elkötelezettség és az önkéntesség, és nem tudta abbahagyni: „Különleges élményben volt részem Peruban, Limában és Cuzcóban. Utcagyerekekkel voltam, akiknek nem volt mit enniük, és szemetet ettek. Megetettem őket és velük együtt mentem a kápolnába.”

Az anyák megmentése lett a hivatása

És ezen a helyen fedezte fel új hivatását: „Nagyon megérintett, amikor átéltem, hogy a segítségem nélkül több édesanya elvérzett volna szülés közben. Úgy döntöttem, hogy a világ legfontosabb vállalkozásának szentelem magam: a családnak. ”

„Mindent elhagytam, és megtettem az első lépést, sok zarándoklatot tettem a Schönstatt-szentélybe – két órás sétákat, amelyekből később hét óra lett.”

Conradnak át kellett mennie a madridi Casa de Campo parkon, hogy elérje a kápolnát. „Megkerestem a prostitúcióból élő lányokat a Casa de Campóban, és együtt imádkoztunk, miközben ügyfeleik a közelben várakoztak. Segítettem nekik, mert láttam, hogy mind olyan anyák, akik képesek eladni a testüket is, csak hogy megmentsék gyermekeiket. Néhányan később katekétákként kerültek egy plébániára.”

Conrado azon kezdett dolgozni, hogy segítsen a spanyol nőknek és anyáknak. Egyedül kezdte ezt a merész vállalkozást, és arra gondolt, hogy „ha őrült ötletről van szó, annak néhány hónap múlva vége lesz, de ha Istentől származik, akkor Ő oda fogja helyezni a számára megfelelő embereket.”

Ezután létrehozta a bababankot – egy speciális élelmiszerbankot a születendő babáknak.

„Az abortuszok egyik oka az, hogy az anyáknak nincsenek meg az élethez elengedhetetlen dolgai: tej, pelenka, étel … Összegyűjtöttem az ételt és elosztottam”.

Megalapította a Keresztanya Alapítványt

Az egyik első nő, akinek segített, szörnyű helyzetbe került. „Ez a lány öngyilkossággal próbálkozott és egész éjjel imádkoztam érte. Másnap kaptam tőle egy e-mailt, amely így szólt: Kedves, tündéri Keresztanyám, az álmaim valóra váltak!” ”És itt vette kezdetét az a mennyei projekt, amelyet Isten szeretett volna létrehozni: ez a Keresztanya Alapítvány.

Ez volt az egyik első eset, amellyel foglalkozott. A lány 14 éves volt akkor. Most 30, és kilenc gyermeke van. „Segítettem neki előrébb jutni, és most ő segít nekem. Az anyákat sok helyről kiteszik, mert gyermekeik sírnak, ezért én magam kezdtem el felépíteni egy menedékházat. Most körülbelül 30 anyát tudunk fogadni.”

Tíz évvel az őrült ötlet kezdete, a szörnyű baleset és a sikeres karrier feladásának elhatározása után Conrado Giménez megkapta első díját: a Telva-díjat.

A díjat az egyik bank alapította, ahol korábban dolgozott. „Ez volt Isten válasza, ahonnan tudtam: ez a helyes út.”

Megállíthatatlan növekedés

Az alapítvány azóta folyamatosan növekszik. „Csak tavaly 320 000 segélykérést kaptunk, összesen napi 4000 esetet” – mondja Conrado. „Napi 20 tonna élelmiszert szállítottunk. Munkánk igazi gyümölcsei azok a gyermekek, akik megszülettek. A pandémia során 10 000 gyereket mentettünk meg.”

20 évvel később így látja a balesetet és az utána megtett első lépéseket: „Mindezt a Szűzanyának köszönhetjük. Lehetetlen lett volna túlélni nélküle. A gyermekkor és az anyaság a Szűz iránti szeretet projektje. Ez valami szent és Istentől származik, amit a kezembe adott, és azért imádkozom, hogy szerény és méltó eszköz lehessek az Ő kezében.

Mondhatjuk, hogy másfél millió gyermeknek segítettünk az elmúlt 20 évben.

FORRÁSaleteia
Sokszor szeretnénk jobbra írni a másik embert anélkül, hogy igazán elolvasnánk. Hiszem, hogy minden tettünk egy firka, vagy egy szép vonás életünk pergamenjén. Azért írok, hogy minél többen és minél jobban szeressük egymást elolvasni.