Gyermekotthon után irány a börtön?

A hazai gyermekvédelmi intézmények lakói az átlagosnál nagyobb eséllyel válnak bűnözővé, prostituálttá, vagy éppen öngyilkossá. Mindez az egyéni problémán túlnőve a társadalom számára is hatalmas kihívást jelent, melynek megoldása, úgy tűnik, továbbra is várat magára.

A Szemlélek Szívügyek sorozatában olyan emberek engednek bepillantást életükbe, gondolataikba, érzéseikbe, akik szívbéli meggyőződéssel végzik munkájukat, szolgálatukat az élet különböző területein.

Van élet a gyermekotthon után! – jelenti ki magabiztosan Wiesner Iván, aki maga is egy ilyen intézményből került ki a nagyvilágba. Iván felnőttként, évek óta rendszeres látogatója a Gyermekek Átmeneti Otthonának, és azóta is töretlen lelkesedéssel próbál tenni azokért a gyermekekért, akik intézményekben élnek.

Hogy mit lát megoldásnak, és hogyan keveredett ki a rendszerből, hogy aztán megújulva támogassa azt, elmondja a legújabb videónkban.

Hogy még több ilyen videó készülhessen: szemlelek.net/tamogatas

Sokszor szeretnénk jobbra írni a másik embert anélkül, hogy igazán elolvasnánk. Hiszem, hogy minden tettünk egy firka, vagy egy szép vonás életünk pergamenjén. Azért írok, hogy minél többen és minél jobban szeressük egymást elolvasni.