Ilyen volt a Szemlélek Alapozó 2022-ben

A katolikus hit alapjairól szóló videósorozatunkban olvasóink kérdeztek, papok válaszoltak.

VISSZAPILLANTÓ sorozatunkban 2022 általunk legfontosabbnak tartott témáival foglalkozó anyagainkat rendeztük egybe és idézzük fel.

Természetesen előkerülhetnek olyan eseményekre való utalások, melyek ugyan az idő múlása miatt már nem annyira aktuálisak, de úgy gondoljuk, érdemes rájuk ebből a távlatból is visszatekinteni. Reméljük, hogy a felidézett tartalmak „újranézői” éppúgy örömmel fogadják a “visszapillantás” lehetőségét, mint azok, akik most találkoznak először egy-egy gondolattal!

Nem kis kihívás ma kereszténynek lenni, bár egyáltalán nem rosszabb, mint bármikor a történelemben. Állandó helytállásra vagyunk „kárhoztatva”, ráadásul

napjainkban már nem elég az egyház tekintélye:

minden istenkereső ember a szabályok mögé akar látni, és a saját maga számára megmagyarázhatóvá akarja tenni az isteni parancsokat és a kinyilatkoztatást.

Ebben a helyzetben előttünk áll az óriási lehetőség: hétköznapi nyelven, a nem hívők, a keresők, az egyháztól eltávolodottak számára is érthető módon magyarázzuk el hitünk alapjait.

Miért nem áldozhatnak az elváltak? Miért kell gyónni? Miért tiltja az egyház a házasság előtti szexet?

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre adott választ magazinunk vlogja, a Szemlélek Alapozó azzal a céllal, hogy egyre inkább megértsük Isten mindenkihez szóló szavát.

Ádám Miklós, Elek László, Riesz Domonkos, Válóczy József római katolikus papok, és Riesz Benedek papnövendék – velük forgattuk le 11 részes videósorozatunkat a katolikus hit alapjairól, az Olvasóinktól beérkezett kérdések alapján.

Ha anyagi lehetőségeink engedik, jövőre is folytatjuk munkánkat. Támogatni itt tudsz bennünket.

A Szemlélek Alapozóban elhangzott legjobb mondatokból készített összeállításunk a nyitóképre kattintva elindul, a teljes videósorozatunk pedig ide kattintva érhető el.