Isten Önnel, Elnök Úr!

Elhunyt Sólyom László, hazánk egykori államfője.

81 éves korában, 2023. október 8-án véget ért egy kreatív, derűs, gazdag életút. Sólyom László esetében nem csupán titulus volt a „közjogi méltóság” kifejezés – mércét állított, példát mutatott.

Megtiszteltetés magazinunk számára, hogy nem csupán olvasóink között üdvözölhettük, hanem a Szemlélek fennmaradásának egyik elkötelezettjeként támogatásával is mellettünk állt. Ennek tényéről átláthatósági jelentésünkben is beszámoltunk.

Sólyom László soha nem kérkedett keresztény hitével, távol állt tőle az ilyesmi. Mindeközben élete utolsó éveiben folyamatosan fordított magyar nyelvre olyan köteteket, amelyekkel a valódi keresztény értékek megismeréséhez kívánt hozzájárulni.

Saját szavait idézve:

„Örülnék, ha munkám nyomán a politikailag is sulykolt „keresztény értékek védőbástyája”-mentalitáson ablak nyílna a világ immár más úton járó kereszténysége távlataira és próbatételeire.”

Személyesen már nem találkozhatunk vele e földi életben, ezért ezúton fejezzük ki hálánkat nagylelkűségéért, közvetlenségéért, amellyel megajándékozta szerkesztőségünket, és rajtunk keresztül olvasóinkat is.

Viszontlátásra, Elnök Úr!