Egy szeretnivaló férj boldog felesége, három csodálatos ember büszke édesanyja, és egy elbűvölő kislegény elragadtatott nagymamája lehetek, egyébként pedig tanár, tolmács, újságíró – mindezért nagyon hálás vagyok a Teremtőnek.

Egész életemben tenyerén hordott, olyan szülőkre bízott, akiktől tartást, egyenességet, önbecsülést, hűséget és kitartást láthattam, akik egész emberként kezeltek pici koromtól fogva, és akik arra biztattak, hogy a saját fejemmel gondolkodjam.

Középiskolásként ez az önálló gondolkodás jelentett nagy kihívást, hogy immár megértsem és a magam számára megfogalmazzam, mit is gondolok a világról, az életről, Istenről. Akkor elindultam Isten felé, egy felfedezőútra, amelyen azóta is igyekszem haladni, és négy évtizede az egyik fontos vezérmondat számomra a régi bölcsesség:

„igyekezz úgy élni, ahogyan gondolkozol, különben előbb-utóbb úgy fogsz gondolkodni, ahogyan élsz.”

Igyekszem tehát úgy élni, mint egy szeretteljes, irgalmas Papának a gyermeke, aki a Föld lakója, de a mennyben van otthon, aki a félelmeit újra meg újra a szeretet tüzébe hajítja, és aki makacsul kapaszkodik Jézus ígéretébe: „ne féljetek, én legyőztem a világot!”.

Különleges ajándék és megtiszteltetés számomra, hogy a Szemlélek magazinban is tanúságot tehetek a reménységemről, és lehetőségem van hívni, bátorítani, inspirálni olvasó testvéreimet. Gerald Hüther német agykutatóval vallom ugyanis, hogy az embert lehet ugyan kényszeríteni, hogy a viselkedését megváltoztassa, de értéke, jó gyümölcse csak a tartásunk, a hozzáállásunk megváltozásának van, ami a szívünkből, a meggyőződésünkből fakad. Ezt pedig nem lehet kikényszeríteni – erre „csak” hívhatjuk, bátoríthatjuk, inspirálhatjuk egymást.

Mindig szerettem volna a dolgok mögé látni, néha úgy érzem, sikerül is - különösen, amióta a Teremtő Lélek hangjára igyekszem fülelni. Amit pedig felfedezek, azt szívesen meg is osztom, akárcsak a kérdéseimet, amelyek minden meglelt válasz nyomán sokasodnak. Nagy öröm számomra közösségben felfedezni és együtt gyönyörködve szemlélni a Teremtőt műveiben.