Kijevből jelentjük: Amit az ember most művel, azt Isten nélkül nem lehet helyrehozni

Hölvényi Kristóf az ukrán fővárosból adott videóinterjút a Szemléleknek a kijeviek lelkiállapotáról, a harcra jelentkező önkéntesek elszántságáról, és arról, hogy egy emberileg megoldhatatlan konfliktus közepén mi adhat reményt.

Mit keres ott egy magyar fiatalember – kollégájával, Jászberényi Sándorral közösen –, ahonnan mindenki menekül? Erre a kérdésre is válaszol a bencés diákból lett haditudósító, aki március 3-án délelőtt nyilatkozott magazinunk lapigazgatójának.

Hölvényi Kristóf azt is elmondta, hogy míg néhány napja az országból menekülőkkel voltak tele az autóutak, most ennek az ellenkezője tapasztalható:

szinte üresek a Kijevből kifelé vezető sávok, befelé viszont hatalmas a dugó, mert rengetegen érkeznek, hogy megvédjék a fővárosukat.

Szóba került a beszélgetés során, hogy mi adhat reményt ebben a tragikus helyzetben – nem a fegyverek, nem az emberi erő…

Ilyen az élet most Kijevben (Hölvényi Kristóf fotói):

* * *

2018 tavaszán Pannonhalmán nyílt menekültsorsokat bemutató kiállítás Hölvényi Kristóf képeiből, amelyről az alábbi videóban számolt be a Szemlélek.

Hölvényi Kristóf honlapja itt érhető el.