Krisztustól kell megtanulnunk az irgalmasságot, a szelídséget és az alázatot

Minden napunk tanulás és mi dönthetjük el, kit akarunk követni. Érdemes olyan példaképet választani, akivel a legtöbb jót tehetjük másokkal és magunkkal is. Laci atya e heti elmélkedéseit olvashatják.

 

Kicsoda számodra Jézus Krisztus? Rá mered bízni magad egészen a vértanúságig? Péter és Pál apostolok példát adtak erre is, s ha kéred, közbenjárnak érted.

Megérinteni Krisztust az eucharisztiában, az igében és a „tisztátalanokban”, sebzettekben. Engedni, hogy Krisztus megérintsen mindezekben. Mindkettő a gyógyulásunkra lesz.

Vágyakozol-e Krisztus követésére? Amit kínál: kiszámíthatatlan helyzetek, meglepetés, kereszt és feltámadás. Amit kér: hit, feltétlen bizalom őbenne. Amit ígér: mindig veled maradok.

A találkozás öröme, a Szentlélek jelenlétének megtapasztalása, dicsőítésre indítja Máriát! Fedezd fel a hálaadás és kérő ima mellett a dicsőítés ajándékát is!

A Feltámadt Krisztus testén ott vannak a szeretet sebei. Szeretetből adta és adja oda magát neked is, hogy merj hinni a szeretetében.

Ha elhinnéd, amit Jézus a bénának mondott, „Bízzál fiam, bűneid bocsánatot nyertek”, többé nem szégyenkeznél. Elfogadnád, sőt szeretnéd bűnös önmagadat és felszabadult örömmel szolgálnál másokat.

Krisztustól kell megtanulnunk az irgalmasságot, a szelídséget és az alázatot. Példát adott, hogy mi is hasonlóan éljünk.